De ideale herfsttuin

De meeste tuinen zijn inmiddels wel zo’n beetje uitgebloeid. De piek van vrolijk florerende borders ligt alweer even achter ons. Toch hoef je deze herfst niet naar een grauwe, kleurloze tuin te staren. We leggen je graag uit hoe je deze herfst kunt genieten van je eigen indian summer tuin.

bol alles voor je huis

De herfst kenmerkt zich door veel gouden, roodbruine tinten waar je in je tuin prima op kunt anticiperen met enkele herfstbloeiers, accessoires en tuinmeubelen.

Herfstbloeiers

Een populaire herfstbloeier is het viooltje. Viooltjes zijn vanaf half september volop verkrijgbaar. Deze kleurrijke bloemen zorgen voor één en al vrolijkheid. Met een rijk kleurenpallet van vuurrood tot diepblauw is er altijd een kleur die het beste past bij de herfsttinten in je tuin. Bovendien zijn het ideale bloemetjes voor als je geen groene vingers hebt: ze hebben slechts water nodig, geen plantenvoeding. Je kunt viooltjes zowel in de grond poten als in potten. Zorg wel voor vorstbestendige potten met een gaatje in de bodem, zodat overtollig water kan wegstromen. Als de potten niet beschikken over een gaatje, kun je onderin ook een laagje hydrokorrels strooien. Je kunt er ook voor kiezen om viooltjes te poten in zogenaamde ‘hangzakken’: plantenbakken die je aan de muur kunt hangen. Ideaal voor in de kleinere tuin.

Accessoires

Een tuininrichting die helemaal bij dit kleurrijke seizoen past, is de bohemian tuininrichting. Een dergelijke inrichting kenmerkt zich door gebruik van vrolijke kleuren, sfeervolle lichtstrings en gezellige zithoekjes bestaande uit (te) veel kussens, poefjes en kleedjes met oosterse prints. De buitenkleden van Fatboy zijn een prima basis voor zo’n zithoek. Deze kleden zijn speciaal bedoeld voor buitengebruik en beschikken bovendien over een echte boho look. Verder doen accessoires van de materialen hout, koper en terracotta het altijd goed.

Bronzen beelden en sculpturen

Een bronzen beeld of sculptuur in de tuin, is altijd een goed idee. Zeker met een bronzen beeld van Artihove, heb je iets unieks in je tuin.

 

Tuinmeubelen

Met name steigerhouten tuinmeubelen doen het goed in de herfst. De natuurlijke look ’n feel van deze meubelen passen ook uitstekend in een bohemian tuin. En al helemaal door ze in een typisch bohemian kleur te verven als kobaltblauw, aubergine en paarstinten. Verder maken de retro jaren ’70 rotan meubels je bohemian tuin helemaal af. Deze meubels tik je op marktplaats al voor een prikkie op de kop.

bol woonartikelen banner