Maak nu een eigen lichtgewicht tafel

Ben je graag creatief bezig? Dan is het nu de hoogste tijd om weer wat leuks te maken. Deze week staat de lichtgewicht tafel centraal. Deze kun je eenvoudig zelf maken, het is namelijk een milieuvriendelijke tafel van honingraatkarton. Je hebt nog geen anderhalf uur nodig en dan staat hij al in elkaar. Van deze tafel kun je jaren plezier hebben dus wat houd je nog tegen om hier mee te beginnen? Maak snel wat ruimte en tijd vrij en je kunt aan de lichtgewicht tafel beginnen.

bol alles voor je huis

Lekker zelf klussen aan de lichtgewicht tafel
Het kan een hele eyecatcher worden deze lichtgewicht tafel. Deze is gemaakt van BeeBoard, dit noemen we ook wel het plaatmateriaal van honingraatkarton. Het is erg sterk, milieuvriendelijk en ook nog eens superlicht, het is helemaal gemaakt van gerecycled papier, wil je meer informatie over papier en papieren bekers? Dan moet je de site www.papierenbeker.nl eens bezoeken. Dit materiaal is ook hitte- en vochtbestendig. Je kunt dus eenvoudig in de lichtgewicht tafel snijden.

Benodigdheden voor het maken van de lichtgewicht tafel
Je hebt niet zoveel nodig voor de lichtgewicht tafel, het enige wat je nodig hebt is een scherp keukenmes. Dan heb je een plaat Beeboard nodig en dan kun je aan de slag. Je kunt het onderstel en het tafelblad uit een plaat snijden. Je schuift dan drie onderdelen in elkaar dat is dan als het ware het puzzeleffect. De tafel heeft een formaat van 260 bij120 cm en kost ongeveer 70 euro. Het is natuurlijk fijn als je dat zelf kunt maken.

Stappenplan voor een lichtgewicht tafel
1. Je tekent een cirkel op de BeeBoard plaat, een diameter van 120 cm. Deze cirkel moet je uitsnijden met een scherp mes.
2. Snijd dan de poten uit de twee platen.
3. Maak dan een inkeping in het midden van de bovenkant en de andere inkeping maak je in het midden van de onderkant. Deze moeten goed op elkaar aansluiten.
4. Dan leg je het blad op het onderstel en dan teken je de onderkant van het blad met vier uitstekende blokjes.
5. Dan snijd je voorzichtig de onderkant van het blad, let er wel op dat de bovenkant in orde blijft.
6. Dit is de laatste stap en nu kun je het onderstel in elkaar schuiven.

Je hebt een leuk anderhalf uur plezier en je kunt nu aan je eigen lichtgewicht tafel koffie drinken. Als je alles in huis hebt wordt dat genieten en heb je in de kortste tijd je eigen lichtgewicht tafel in elkaar gezet. Wanneer anderen dit een leuk idee vinden voor in de woonkamer kun je hen op het idee wijzen of je geeft hen een leuke lichtgewicht tafel cadeau die je zelf hebt gemaakt. Het is in ieder geval origineel en zeker wanneer je graag zelf gaat klussen!

bol woonartikelen banner