Condensdroger

Één van de belangrijkste voordelen van een condensdroger is het feit dat een condensdroger geen luchtafvoer naar buiten nodig heeft. Dit is natuurlijk ideaal als je geen aansluiting hebt op de plaats waar je de droger wilt neerzetten en ook geen mogelijkheid ziet om deze aansluiting te maken.

bol alles voor je huis

Het water dat door de condensdroger uit het wasgoed wordt gehaald wordt over het algemeen opgevangen in een opvangbak. Deze opvangbak moet regelmatig worden geleegd. Gebeurt dit niet dan wordt het wasgoed niet meer goed droog. Tegenwoordig kunnen steeds meer condensdrogers het water ook via een afvoer kwijt. Staat de condensdroger bovenop de wasmachine dan is het ook een optie om het water van de droger via de afvoer van de wasmachine weg te laten lopen.

Voorlader of bovenlader condensdroger?

Net als bij andere wasdrogers bestaat ook de condensdroger in zowel een voorlader als bovenlader model. Heb je weinig ruimte dan kan een bovenlader een goede optie zijn. Wil je de wasdroger bovenop de wasmachine plaatsen dan is een bovenlader natuurlijk niet handig.

Energieverbruik condensdroger

Van de drie meest voorkomende droger (afvoer-, warmtepomp- en condensdroger) is de condensdroger qua energieverbruik het minst zuinig. De condensdroger gebruikt ruim twee keer zoveel energie als een warmtepompdroger. Een condensdroger lijkt op het eerste gezicht dus goedkoper dan op de lange termijn het geval is.

bol woonartikelen banner