Stoomsysteem

Stoomsysteem kopen

De stap van een eenvoudige strijkijzer met stoom naar de stoomgenerator lijkt misschien logisch, maar de verschillen zijn nogal aanzienlijk. Strijken met een stoomsysteem is sneller, gemakkelijk en bovenal gladder.

bol alles voor je huis

Stomen of strijken?
Het lijkt misschien een lastige keuze: ga je stomen of strijken? Als je de verschillen kent, is de keuze echter niet meer moeilijk. Een stoomsysteem is namelijk veel meer dan een stoomstrijkijzer met een aparte watertank. In een boiler wordt het water aan de kook gebracht en onder hoge druk stoom gemaakt dat via het stoomsnoer in de strijkijzer komt. Deze krachtige superstoom wordt onder hoge druk door de strijkzool geperst, zodat de stoom tot diep in de vezels doordringt. Het gevolg is dat je strijkkarwei veel sneller klaar is en tevens het resultaat vele malen gladder is. Een bijkomstig voordeel is dat het losse ijzer veel lichter is dan een stoomstrijkijzer omdat het waterreservoir niet in het strijkdeel zit.

Strijkplank
Het absolute summum op het gebied van stoomsystemen zijn de modernste stoomsystemen met de stoomgenerator in de strijkplank ingebouwd.

bol woonartikelen banner