Oven

Oven Kopen

In een oven kun je niet alleen de meest lekkere taarten en pizza’s bakken. Je kunt er ook je vlees, vis, aardappelen en groenten zonder veel vet in klaarmaken. Al sinds heel veel jaren is de oven een vertrouwd en veel gebruikt apparaat in de keuken. In veel oven kun je ook grillen. Waar vroeger de ovens eerst met hout of houtskool en daarna op aardgas werden opgestookt zijn de meeste ovens tegenwoordig elektrisch.

bol alles voor je huis

Conventionele oven

Naast de conventionele ovens zijn er tegenwoordig ook multifunctionele ovens. Bij een conventionele oven wordt je eten klaar gemaakt door verwarming van de, vaak apart in te stellen, boven- en de onderkant.

Multifunctionele oven

Multifunctionele ovens bevatten naast de conventionele verwarming ook mogelijkheden om gerechten te bereiden door middel van hete lucht, grillen, stomen en zijn zelfs vaak ook voorzien van een magnetronfunctie. Deze functies kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd. De meest geavanceerde ovens beschikken vaak ook over voorgeprogrammeerde recepten, waardoor het bijna niet meer kan mislukken.

bol woonartikelen banner