Fluitketel

Zin in een lekkere kop dampende hete thee? Kook je water dan met een mooie fluitketel. Ben je op zoek naar een nieuwe fluitketel dan kom je nu tot de conclusie dat er een ruime collectie aan fluitketels te koop is. Gelukkig kan je tegenwoordig gemakkelijk online een fluitketel kopen, nadat je een keuze hebt kunnen maken uit een overzichtelijk aanbod.

bol alles voor je huis

Fluitketel kopen

Er zijn twee soorten fluitketels. Aan de ene kant de moderne design fluitketel, aan de andere kant de traditionele fluitketel. De fluitketels die te koop zijn in de eerste categorie zijn met name de fluitketels van Wesco en Alessi. De meer traditionele fluitketels zijn wel in een nieuw jasje gestoken. Denk voor deze soorten vooral aan de merken BK, Bredemeijer en Le Creuset. Door bijvoorbeeld voor een knalrode fluitketel te kiezen, kan het een echte blikvanger in de keuken zijn.

Fluitketel of waterkoker

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een fluitketel voordeliger is dan het gebruik van een waterkoker. Toch kan je voorkeur naar een waterkoker uitgaan. Bijvoorbeeld omdat deze, de naam zegt het natuurlijk al, het water sneller aan de kook brengt. Alessi heeft op deze situatie ingespeeld. Michael Graves heeft voor Alessi namelijk een waterkoker in de vorm van een fluitketel ontwopren. Hij is in meerdere kleuren verkrijgbaar en maakt van de ouderwetse fluitketel een nieuwe mast have.

bol woonartikelen banner