Tapijt

Online Tapijt Kopen

Tapijt wordt van verschillende soorten materialen gemaakt en wordt uitgevoerd in diverse kleuren en structuren. Er is dan ook een enorme keuze in soorten tapijt. Met name door de wisselende interieurmode van de consument moeten fabrikanten ook steeds weer met nieuwe ideeën komen om bij te blijven.

bol alles voor je huis

Tapijtstructuren

Tapijt is verkrijgbaar in verschillende structuren. Het structuur van tapijt wordt bepaald door de vorm van het poolmateriaal, de dikte of juist de fijnheid van de pool en de pooldichtheid. Bekende en veelgebruikte poolstructuren zijn onder andere bouclé (lussenpool of loop-pile), geschoren bouclé (tip-sheared), moquette (gesneden pool of cut-pile), frisé (gesneden en in elkaar gedraaide pool), saxony (frisé met langere pool), shag (lange polen die omvallen) en natuurlijk velours (soort moquette met lage pooldichtheid).

Tapijt kopen

Wanneer je tapijt koopt, zoek dan de juiste tapijt uit die bij je leefstijl past en aan je voornaamste wensen voldoet ten aanzien van textuur, patroon, kleur, zachtheid, geluidsisolatie, kwaliteit en natuurlijk kosten. Kies je voor een kamerbreed tapijt of voor een meer karakteristieke vloerkleed, of misschien toch voor tapijttegels?

bol woonartikelen banner