Strijkijzer

Strijkijzer Kopen

Geen enkele huishouding kan zonder strijkijzer of strijksysteem. Strijkijzers beschikken tegenwoordig veelal over verschillende functies. Bij de gewone strijkijzers zijn er twee verschillende soorten, de droogstrijkijzer en de stoomstrijkijzer.

bol alles voor je huis

Droogstrijkijzer
Een droogstrijkijzer is de meest simpele strijkijzer, omdat het geen gebruik maakt van water of stoom. Bij dit type strijkijzer wordt alleen de strijkzool verwarmd. Vooral als het wasgoed nog een klein beetje vochtig is gaat het strijken heel gemakkelijk. Als het wasgoed al helemaal droog is, kun je eventueel je wasgoed een beetje natmaken met een plantenspuit.

Stoomstrijkijzer
De stoomstrijkijzer is de meest voorkomende soort strijkijzer. Dit type strijkijzer is uitgerust met een waterreservoir. Dit water in het reservoir wordt opgewarmd en komt als stoom door de gaatjes in de zool van de strijkijzer naar buiten. Het voordeel hiervan is dat je wasgoed heel gemakkelijk glad te strijken is. De stoomtoevoer is regelbaar en is ook helemaal uit te schakelen zodat je desgewenst ook zonder stoom kunt strijken.

bol woonartikelen banner