Inboedelverzekering Vergelijken

Een mooi huis? Beveilig het!
Een mooi huis? Beveilig het!

De naam zegt het eigenlijk al, een inboedelverzekering verzekert u tegen de schade die er kan ontstaan aan uw inboedel. De inboedel in uw woning bestaat in feite uit bijna uw gehele inrichting (meubels, schilderijen en andere wanddecoraties en kleding). De meeste verzekeraars houden de regel aan dat alles wat u bij een verhuizing meeneemt naar uw nieuwe woning onder uw inboedel valt. De waarde van al deze spullen kan dus behoorlijk oplopen. Daarom is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Voordat u dit doet moet u dan eerst wel weten wat de verschillende verzekeraars bieden. Kortom: inboedelverzekeringen vergelijken is noodzakelijk. Een inboedelverzekering vergelijken van verschillende aanbieders kunt u gemakkelijk doen op onze website.

bol alles voor je huis

Waar moet u op letten bij inboedelverzekering vergelijken?

Als u inboedelverzekeringen gaat vergelijken zijn er een aantal zaken die u zich van te voren af moet vragen. Een goede eerste afweging is het type inboedelverzekering dat u wenst. Wanneer u bij verschillende verzekeraars begint met inboedelverzekering vergelijken zal het u al snel opvallen dat er verschillende soorten inboedelverzekeringen worden aangeboden. In de meeste gevallen gaat het hierbij om de volgende soorten:

  • Brandverzekering
  • brand/inbraakverzekering
  • uitgebreide inboedelverzekering
  • extra uitgebreide inboedelverzekering
  • meest uitgebreide inboedelverzekering

Dit rijtje inboedelverzekeringen is een optelsom waarbij de bovenste variant (brandverzekering) de minste dekking biedt en de meest uitgebreide inboedelverzekering (what’s in a name) de meeste dekking.

Inboedelverzekeringen vergelijken is nooit een standaard bezigheid. Gaat u een inboedelverzekering vergelijken dan kan het goed zijn dat de ene verzekeraar de gunstigste voorwaarden heeft bij de ene variant inboedelverzekering en de concurrent juist bij de andere.

Wanneer kiest u voor een uitgebreide of minder uitgebreide variant inboedelverzekering?

Waarde inboedel

Hoe meer eigendommen u hebt die u graag wilt laten verzekeren, hoe uitgebreider de dekking van een inboedelverzekering moet zijn. Dit is het belangrijkste punt om rekening mee te houden als u verschillende inboedelverzekeringen gaat vergelijken. Om u te helpen hierbij een juiste keuze te maken heeft het Verbond van Verzekeraars een inboedelwaardemeter opgesteld. Aan de hand van deze waardemeter kunt u vrij eenvoudig uitzoeken hoe groot de waarde is die u wilt laten verzekeren. Hoe hoger de waarde, hoe uitgebreider de inboedelverzekering.

Ligging van de woning

Bij het vergelijken van inboedelverzekeringen zult u rekening moeten houden met de ligging van uw woning. Woont u dicht bij een dijk, dan is er wellicht grotere kans op waterschade, als u in een bosgebied woont is het goed mogelijk dat er een boom op uw huis waait.

Uw eigen gevoel

Als u het een fijn idee vindt om zo veel mogelijk risico’s uit te sluiten dan zult u daar ongetwijfeld rekening mee houden als u begint met inboedelverzekeringen vergelijken. Een uitgebreide dekking is dan een goede optie. Een uitgebreide dekking brengt echter wel een hogere premie met zich mee. Uiteraard kan u er voor kiezen om minder zaken onder de dekking van de inboedelverzekering te laten vallen. Dit reduceert de kosten van uw premie. Bij het vergelijken van een inboedelverzekering zult u dan hoogstwaarschijnlijk in beide gevallen bij een andere verzekeraar uitkomen.

Hoe gaat inboedelverzekering vergelijken in zijn werk?

Als u begint met inboedelverzekeringen vergelijken zult u een aantal kerngegevens in moeten voeren. Denk hierbij aan het type woning, of het een huur- of koopwoning betreft, of er specifieke kenmerken aan de woning zijn (bijvoorbeeld een rieten dak) en hoeveel kamers de woning heeft. Vervolgens wordt u gevraagd om aan te geven wat de dekkingsgraad van inboedelverzekering is die u wenst en wat de (globale) waarde van uw inboedel is.

Inboedelverzekering vergelijken bij onlinewoonidee.nl

Naast allerlei producten voor in en rond het huis biedt www.onlinewoonidee.nl u ook de mogelijkheid verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken met elkaar, voor een uitgebreide vergelijking kunt u de website Goedverzekerd.net bezoeken. Onze mening is dat u niet het hele internet af hoeft te moeten struinen als u op zoek bent naar spullen die uw inboedel aanvullen of compleet maken. Bij ons vindt u wat u zoekt én kunt u direct kiezen voor de juiste inboedelverzekering. Aarzel daarom niet langer, ga naar ‘inboedelverzekering vergelijken’ en zorg ervoor dat u met een gerust hart van uw eigendommen kunt genieten!

bol woonartikelen banner