Welke meubels passen in je woning?

Of dat je nu gaat verhuizen, of alleen de kamer opnieuw in gaat richten, je staat altijd even stil bij het kijken naar nieuwe meubels en waar je deze wilt plaatsen. Maar welke meubels gaan het worden en waar let je op bij het kopen van meubels? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:
Passen de nieuwe meubels wat betreft de afmetingen in de woning?
– Zijn de kleuren goed in combinatie met de rest van je interieur?
– Zijn de meubels gemakkelijk te reinigen?
– Is de materiaalsoort van de nieuwe meubels geschikt voor intensief gebruik (gezin met kinderen)?
– Past het meubilair in zijn geheel bij jouw stijl?
– Zitten de meubels (bank, stoelen) comfortabel?
Het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken, kleuren, maten, vormen, je wilt wel dat het allemaal bij elkaar past. Probeer het in te passen in de woonkamer of teken uit hoe het gaat worden, wanneer je naar een woninginrichter gaat kan deze je interieur in 3d maken en dan krijg je er een idee bij hoe dat de nieuwe meubels in de woning geplaatst kunnen worden. De indeling kan natuurlijk aan jouw wensen worden aangepast. Ook de grootte van de meubels speelt hierin een belangrijke rol. Als je een grote tafel hebt, dan horen hier ook passende stoelen bij, maar welke kies je dan? Dezelfde materiaalsoort en kleur of helemaal wat anders? De kleuren moeten ook overeenkomen en niet vloeken, daarom is het goed hier nu de tijd voor te nemen en eens goed naar te kijken zodat de meubels een goede plaats krijgen in je woning.

bol alles voor je huis

Kies meubels op smaak en gevoel
Vind je je interieur ook zo van belang? Dan is het goed dat je nu gaat kijken welke meubels in je woning passen. Denk hierbij aan hout, plastic, kunststof en alle andere materiaalsoorten die je in de woonkamer kunt vinden. Bij de banken kun je denken aan leer, maar hierbij denk je ook weer verder, gaat het leer lang mee? Als je geen kinderen of huisdieren hebt vaak wel, maar kinderen spelen er op met speelgoed en huisdieren kunnen er overheen lopen en er op liggen (honden en katten bijvoorbeeld met hun scherpe nagels). Het is goed om aan de levensduur van de meubels te denken voordat je ze aanschaft. Aan de hand van die gegevens kun je een keuze maken welke meubels er in jouw woning passen. Wellicht wil je het erg duurzaam maken en kies je alleen maar hout, ook dat oogt prachtig. Daarom is het goed dat je hier even bij stilstaat en samen de keuze maakt welke meubels je mooi vindt.

bol woonartikelen banner