Een bad is maar een bad…

‘Wij hebben zelfs een bad!’ een uitspraak die je vaak hoort wanneer mensen vol trots hun nieuwe huis, inclusief sanitaire voorzieningen, showen aan vrienden en bekenden. Alsof er een scheidslijn loopt in onze samenleving tussen de “badbezitter” en de “badloze”. Aan de andere kant; uiteraard mag iemand die desgewenst elke dag in zijn eigen bad kan ploffen zeker tevreden zijn: een warm bad nemen is de ideale manier om lekker te kunnen ontspannen. Hoe het ook zij, tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om onze badkamer precies zo in te richten als we zelf prettig vinden en of je nu in het bezit bent van een bad, een druppeldouche of een 4-persoons whirlpool, een badkamer moet bovenal aangepast en ingericht zijn op je eigen wensen. Jij en je medebewoners moeten na een drukke dag écht thuis kunnen komen.

bol alles voor je huis

Maak een badkamer jouw badkamer

Een badkamer heeft weliswaar een hele specifieke functie in een woning, maar toch verschilt deze ruimte eigenlijk niet zo veel van bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer. In die zin dat een badkamer ook ingericht moet worden naar eigen smaak. Wie daar ideeën over heeft ziet de bui waarschijnlijk al hangen. Diverse spotjes die aansporen om geld te lenen maken er gretig gebruik van: ‘Het inrichten van een badkamer kost behoorlijk veel geld, u kunt een goede lening dus mooi gebruiken…’ Kan het inrichten van de badkamer een hoop geld kosten? Zeker! Maar dat hoeft niet. Ook hier ben je er altijd nog zelf bij. Ga je voor luxe sanitair dan leg je uiteraard wat meer geld in dan wanneer je voor de budgetvariant gaat. In beide gevallen zijn de mogelijkheden echter vrijwel eindeloos.

Luxe badkamermeubelen

Om je badkamer net dat tikje extra uitstraling te geven is de aanschaf van de juiste badkamermeubelen een vereiste. Een bad, een douche, een wastafel en een toilet zijn onderdelen die in vrijwel elke badkamer te vinden zijn. Natuurlijk heb je deze vormen van sanitair ook in alle soorten of maten, maar het echte verschil wordt toch gemaakt met de juiste meubels. Een hangend badkamermeubel met daarin een stijlvol verwerkte wasbak en kraan straalt nu eenmaal meer uit dan een standaard wasbakje van de bouwmarkt dat door een beunhaas in de muur is geplugd. Daar komt nog eens bij dat chique badkamermeubels prima te combineren zijn met elkaar zodat een luxe badkamermeubel perfect aansluit bij de stijl van de spiegelkast, de badkamerspiegel en het toiletmeubel. Modern of klassiek, het belangrijkste is dat je qua stijl consequent blijft.

Budget badkamermeubelen

Misschien rijzen de haren je al ten berge wanneer je hoort over de enorme hoeveelheid badkamermeubelen die je in een badkamer kwijt kunt. Alles heeft een prijs, en te gek moet het niet worden. Herken jij jezelf in deze gedachte? Heel goed, en heel Hollands! Daarom houden sanitairspecialisten hier in hun assortiment in ruime mate rekening mee. De consument wil genieten in een mooi vormgegeven badkamer zonder dat er belachelijke bedragen moeten worden neergeteld. Geen probleem, budgetvarianten zijn er voldoende. Bij vrijwel elke sanitairzaak kan je een badkamermeubel aanschaffen tegen een prima scherpe prijs zonder dat de kwaliteit daar onder lijdt. Misschien net iets minder ‘elitair’ dan de badkamermeubels uit de hoogste prijsklassen, maar een knappe jongen die het verschil ziet tussen je budgetkraan, het budgetbad en de budgetkast of het veel duurdere merksanitair.

bol woonartikelen banner