Meer met uw dak doen? Ga voor een dakterras!

Een dak is vaak maar een stuk loze ruimte, en wordt dan ook niet optimaal benut. Soms is er echter veel meer met een dak te doen dan men in eerste instantie denkt. Zo kunnen daken bijvoorbeeld worden gebruikt om zonnepanelen op te plaatsen. Daarnaast is er met platte daken nog net wat meer mogelijk. Zo kan op een plat dak een heuse tuin worden aangelegd, of u kunt het dak laten bestraten en soms zelfs gebruiken als dakterras. In dit artikel wordt verder ingegaan op dakterrassen.

bol alles voor je huis

Een heerlijk dakterras laten aanleggen

Veel mensen dromen van een heerlijk eigen dakterras. Het is dan ook niet gek dat daken steeds vaker omgebouwd worden tot een leefbaardere ruimte. Een goed voorbeeld van een dergelijke buitenruimte is een dakterras. Met een mooi dakterras stijgt uw woning aanzienlijk in waarde en kunt u een stuk meer van het oppervlak benutten. De basis van een dakterras is dakbestrating, maar uiteraard kunt u vaak nog meer met uw oppervlak. Zo is het mogelijk om grindpaadjes aan te leggen en er zelfs een soort van tuin van te maken. Ideaal dus wanneer u bijvoorbeeld geen echte tuin heeft!

Geschikte partij voor het aanleggen van een dakterras

Het vinden van een geschikte partij voor het aanleggen van uw dakterras is erg belangrijk. Het is immers van belang dat tegeldragers ervoor zorgen dat uw dak onbeschadigd blijft. Daarnaast dienen daktegels waterpas te worden gelegd. Aangezien dat niet altijd even eenvoudig is, worden daarbij vaak verstelbare tegeldragers gebruikt. Op die manier kunnen hoogteverschillen namelijk een stuk eenvoudig worden genivelleerd. Wellicht zult u het van belang vinden dat de partij die u inschakelt voor uw dakterras een goede naam heeft. Een goede naam krijgt een bedrijf immers niet zomaar. Een betrouwbaar en professioneel bedrijf dat prachtige dakterrassen kan aanleggen, is Fihuma Plus. Fihuma heeft een team dat zeer deskundig is als het gaat om tegelwerken, waardoor u gegarandeerd een geweldig dakterras als eindresultaat zult hebben.

bol woonartikelen banner