Muurstickers voor de kinderkamer: mooi, makkelijk en snel

Is de kinderkamer toe aan een nieuwe look, maar heb je geen zin om met de kwast of behang in de weer te gaan? Denk dan eens na over een muursticker. Muurstickers zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Dit is dan ook de reden dat muurstickers erg populair zijn geworden.

bol alles voor je huis

Muurstickers kopen

Als je een muursticker voor de kinderkamer gaat kopen, is het belangrijk eerst te bedenken wat voor soort sticker je wilt. Wil je een grote of kleine sticker? Wil je één sticker of juist meerdere? Doordat de keuze aan muurstickers groot is, wordt het makkelijker een muursticker uit te zoeken door vooraf een categorie te kiezen.

Soorten muurstickers

Het assortiment muurstickers is groot. Hierdoor is het makkelijk een muursticker te vinden welke uw kind mooi vindt. Houdt uw zoon van auto’s en dieren? Geen probleem! Houdt uw dochter van bloemen of princessen? Ook hier zijn diverse muurstickers van verkrijgbaar. De kleurrijke, trendy, hippe en fantasierijke muurstickers zijn een mooie wanddecoratie. En doordat er zo ontzettend veel variatie is, is het een ideale oplossing om gemakkelijk en snel in een paar minuten een kinderkamer volledig om te toveren. Een stoere jongenskamer met auto’s of een schattige meisjeskamer met veel roze en bloemen? Kies maar uit!

Muurstickers aanbrengen

Muurstickers zijn zeer eenvoudig aan te brengen, maar ook te verwijderen. Zolang de ondergrond hard en glad is, kan deze worden beplakt. Het doet er dan ook niet toe of het een gestucte, behangen of geverfde muur is. Wel geldt dat een gladdere muur zorgt voor een beter resultaat. Enkel bij een muur die is gewitkalkt is het af te raden deze als ondergrond te gebruiken. Doordat de muursticker minder goed hecht met de ondergrond, kan het resultaat tegenvallen. Dit zou zonde zijn. Kies daarom altijd voor een goede gladde ondergrond.

Muurstickers verwijderen

Net als het aanbrengen zijn muurstickers ook eenvoudig en snel te verwijderen. Dit komt omdat veel muurstickers zijn gemaakt van katoen en daardoor soms zelf te hergebruiken zijn. Laat de sticker toch lastiger los, gebruik dan een föhn. Door de sticker te verhitten laat hij alsnog los en kann hij van de ondergrond worden verwijdert zonder dat er sporen achter blijven. Dit is nog een van de voordelen om een muur in een kinderkamer op te fleuren met een sticker, achteraf is er namelijk niets meer zichtbaar.

Mooie muurstickers

Heb je een mooie muursticker gezien, maar is de muur niet aan een nieuwe look toe? Dan kan je er altijd nog voor kiezen de muursticker bijvoorbeeld op een kledingkast of comode te plakken. Deze ondergrond is ook hard en glad en kan dus ook worden beplakt. Laat je fantasie dus de vrije loop gaan en maak van de kinderkamer een mooie en hippe kamer die gezien mag worden. Muurstickers: mooi, gemakkelijk en snel!

bol woonartikelen banner