Tips voor het inrichten van een jungle kinderkamer

Een stoere kinderkamer. Dit willen zoveel mogelijk kinderen. Voor de kleine jongens is een kinderkamer helemaal stoer. Een saaie kinderkamer is nooit leuk. Daarom kan je gaan voor een echte meisjeskamer of voor een junglekamer voor de jongens. Voor een junglekamer is het natuurlijk het leukst om de kamer zo echt mogelijk te maken. Met planten en met een mooi behang om helemaal het gevoel te geven dat je echt in de jungle bent.

bol alles voor je huis

Kunstbomen in de kamer

Kunstbomen in de kamer om er een echte junglesfeer van te maken. Dit klinkt als onrealistisch, maar als het een nep boom is kan het nog best mooi staan. Zo zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan de kamer helemaal inrichten naar je eigen wensen en zelf de gewenste planten, bloemen of bomen toevoegen. Het voordeel van nepbomen is dat ze altijd mooi blijven en onderhoudsvrij zijn. En een kustboom hoeft niet veel ruimte in te nemen. De kunststof bomen zorgen voor sfeer en creëren het echte jungle gevoel.

Inrichting junglekamer

Niet alleen de bomen zorgen voor de jungle sfeer die in de kamer moet komen. Zo kan een behang ook wonderen doen. Je kiest een muur die goed opvalt en plakt daar een behang die aan het thema jungle voldoet. Daarnaast zet je een kunstplant en de kamer is compleet.

Belangrijk is ook dat de kleuren goed zijn. De kamer moet voornamelijk groen zijn en realistische jungle kleuren hebben. Zo hebben mensen die de deur opendoen het gevoel dat ze direct de jungle binnen stappen. De goede kleuren op elkaar afstemmen doet ook al veel aan een kamer. Je kan hiervoor advies vragen, maar vaak merk je zelf wel welke kleuren goed bij elkaar passen.

Op maat

De kunstbomen of kunstbloemen kunnen op maat samengesteld worden en direct besteld worden. Door op deze manier een aanvraag te doen kunnen kan je je jungle kamer nog meer laten lijken op een jungle. De planten passen op deze manier nog meer in de kamer en hierdoor kan er nog meer sfeer gecreëerd worden. Maar ook blijft er ruimte over. Als je zomaar een plant neerzet kan het zijn dat je veel meer ruimte gebruikt dan nodig is. Als de plant op maat wordt gemaakt gebruik je de gewenste ruimte en wordt er niet te veel ruimte gebruikt.

Brandvertragend

Het is mogelijk om brandvertragende planten de kopen. Deze planten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Zo kan je je huis of de kinderkamer veiliger maken. Zo is het een veilige kinderkamer die er ook nog eens onwijs leuk uitziet.

Samenstellen

Van tevoren goed oriënteren en zo kan je op de leukste manieren je jungle kamer samenstellen. Het kunnen kleine dingen zijn die de kamer al perfect kunnen maken. Planten, kleuren en meubel. Zo maak je een prachtige kamer!

bol woonartikelen banner