Tips inrichten van je vakantiehuis

Je vakantiehuis richt je anders in dan je woonhuis.

Deze tips helpen bij het inrichten van je vakantiewoning. Met speciale aandacht voor huiseigenaren die hun vakantiehuis verhuren om daar een financieel rendement uit te halen. Ook extra aandacht voor het inrichten van een vakantiehuis met hond. Honden haren kunnen zeker bij de verhuur van een vakantiehuis aan particulieren zonder hond, een pijnpunt zijn.

bol alles voor je huis

Laminaat of vinyl op de vloer van je vakantiehuis leggen

Een vakantiewoning is niet bedoeld om er permanent in te wonen. Zo een accommodatie staat meestal een aantal maanden per maand leeg. In de periode dat zo een huisje wel bezet is, wordt de vloer meestal zwaar belast. Dat is al helemaal het geval als de woning aan een vriendengroep of gezin met kinderen verhuurd wordt en er huisdieren worden toegelaten. Het laten leggen van een harde en goed te reinigen vloer verdient daarom de voorkeur. Wij bevelen daarom ook laminaat of vinyl aan. Tapijttegels kunnen ook super handig zijn.

Een jacuzzi, sauna of bubbelbad in je vakantiehuisje

Als je een vakantieverblijf hebt aangeschaft voor de verhuur, is het goed om te weten dan huizen met jacuzzi, sauna, ligbad of bubbelbad beter verhuren dan de gemiddelde accommodatie zonder wellness faciliteiten. Een 2 persoons huisje met sauna bijvoorbeeld, verhuur je in Nederland al snel voor een 400 euro per week terwijl je een soortgelijk huisje met jacuzzi zelfs voor een 500 euro per week in het hoogseizoen kunt verhuren. Een bijkomende voordeel is dat deze wellness huisjes ook goed in de herfstvakantie, het voorjaar en met Kerstmis te huur zijn. Vakantiehuizen in Nederland doen het zo ie zo goed. En dat heeft alles te maken met de coronacrisis.
Lees ook ons artikel “ontspannen in een jacuzzi“.

Bedden in het vakantiehuis.

Boxspring bedden, ook wel hotel bedden genoemd hebben in een luxe vakantiehuis de voorkeur.

Speciale aandacht voor de verlichting.

Verlichting is vaak een onderbelicht iets als je nadenkt over de inrichting van een woning, vakantiehuis, appartement of chalet. Toch is een goede en sfeervolle verlichting van groot belang bij een vakantieverblijf. Zo moet er bijvoorbeeld goede en helder licht zijn in de keuken en juist weer sfeervolle verlichting in de slaapkamer. Omdat tegenwoordig duurzaamheid een belangrijk thema is, verdient waar mogelijk ledverlichting de voorkeur. Daar bespaar je wel tot 3 keer energie mee. Je kunt ook een ledlamp kopen voor de badkamer. Die moet vanzelfsprekend wel waterdicht zijn want de douche of andere natte ruimte moet veilig en aangenaam zijn.

Aandacht voor de kinderkamer

Als het vakantiehuisje meerdere slaapkamers heeft, kan je wellicht één slaapkamer inrichten als stoere kinderkamer. Wat dacht je van een jungle kinderkamer? Een spannende kinderkamer met speciaal behang en een inrichting met plaatjes van dieren en de natuur. Hoe leuker en spannender de kinderkamer hoe beter de kids zullen slapen. En uitgeslapen kinderen zijn vrolijke kids. Dat maakt je vakantie met kinderen een stuk aangenamer.

Hond vriendelijk meubilair.

Als je zelf een hond hebt of je huisje verhuurt aan mensen met honden, is het zaak je huis zo in te richten dat honden niet snel schade aanrichten en toch hun gang kunnen gaan. Het aanschaffen van een honden bench is dan best wel een goed idee. Schaf in ieder geval alleen duurzame meubels aan die tegen een stootje kunnen en koop geen meubels met lichte kleuren. Gebruik een watervaste muurverf en laat honden niet op de slaapkamers komen. Dat scheelt al een heel stuk. Verhuur een vakantiehuis met hond alleen aan personen die hun hond goed opgevoed hebben en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben waarbij huisdieren op vakantie ook zijn gedekt. Zie hieronder ook de tips voor een vakantiehuis met omheinde tuin.

Speeltjes voor honden

Honden eigenaren zullen je dankbaar zijn als er in of rond de vakantiewoning speeltjes voor de hond aanwezig zullen zijn. Een frisbee of honden bal is al voldoende. Meestal hebben de eigenaren van honden zelf honden speelgoed bij zich. Iets nieuws prikkelt de aandacht van de hond en je zal een nog betere review krijgen als honden vriend.

Babybedje, box aanschaffen

Een babybedje moet in iedere vakantiehuis aanwezig zijn, als er voldoende ruimte is ook een box en andere baby- of kleuterfaciliteiten. Een vakantie met baby vereist een vakantiehuisje met bepaalde voorzieningen in een veilige omgeving. Een traphekje in het huis met een verdieping is noodzakelijk als de vakantiewoning regelmatig verhuurd wordt aan gezinnen met kleuters, peuters of kleine kinderen.

De tuin omheinen

Tenslotte, een tip voor het inrichten van je tuin als de vakantiewoning ook gebruikt wordt door mensen met honden. We hadden het al over de bench en het verbod voor honden om in de slaapkamers te kunnen komen. Als je de vakantiewoning verhuurt aan mensen met honden en je wilt ook graag buiten het hoogseizoen goed verhuren, is onze tip een omheining rond de tuin te plaatsen. Plaats bij voorkeur een omheining met een minimale hoogte van 180 centimeter hoog. Dan kunnen ook grote honden niet uit de omheinde tuin ontsnappen. Zorg voor een solide omheining waarbij ontsnappen onmogelijk is. Communiceer dat duidelijk als plus punt voor de verhuur aan “honden mensen”. Je zult een huisje met goed omheinde tuin vaker kunnen verhuren.

Een huis zo inrichten dat die eenvoudig schoongemaakt kan worden

Een goede stofzuiger aanschaffen met voldoende vermogen, dat is het allerbelangrijkste. Daarbij heeft een moderne en snoerloze stofzuiger het grote voordeel dat je ook zonder stopcontacten in een bepaalde kamer, de vloer toch goed kunt reinigen. Een kruimelzuiger kan ook handig zijn. Zeker als je in de keuken of eetkamer even snel wat kruimels of haren van de hond of poes wilt verwijderen.

bol woonartikelen banner