Alle benodigdheden tijdens behangen

Iedereen weet wat het is, behangen, maar veel mensen weten niet hoe ze het op de juiste manier moeten uitvoeren. Steeds vaker denken mensen te makkelijk over het behangen van hun huis of slaapkamer. Dat het steeds vaker voorkomt kan ook deels te maken hebben met de weer wat aantrekkende huizenmarkt maar over het algemeen gaan er steeds vaker dingen fout tijdens het aanbrengen van behang. In dit informatieve artikel zal stap voor stap beschreven worden hoe je behang veilig en verantwoord aan kunt brengen.

bol alles voor je huis

Merk keuze

Voor dat je begint met behangen heb je natuurlijk materiaal nodig. Het eerste beslissingsproces zal dan ook draaien om de keuze van materiaal. Welk merk ga ik kiezen? Welke lijm ga ik kiezen? Allemaal vragen die van belang zijn. Wij zullen een aantal goede kwalitatieve behangmerken aangeven om een indicatie te geven van de mogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld merken als Eijffinger behang, Dutch behang en Arte Behang. Dit zijn over het algemeen de meest verkochte en kwalitatieve behangmerken van de huidige markt.

Stappenplan

Het is belangrijk om op de juiste manier te behangen, wij zullen hieronder een stappenplan beschrijven van de juiste werkwijze.
Stap 1) Zorg voor een droge muur. Misschien is je muur net gestuct? Breng eerst voorstrijkmiddel aan voor je de lijm op de muur smeert.
Stap 2) Voorkom scheuren en beschadigingen in de muur. Deze kun je eventueel opvullen met muurvuller. Scheuren of beschadigingen zullen namelijk altijd zichtbaar blijven, ook na het plaatsen van het behang.
Stap 3) Zorg ervoor dat er geen vlekken op je muur zitten (vooral bij een dunne behangsoort). Anders bestaat de kans dat de vlekken door de behang heen schijnen.
Stap 4) Knip gelijke stroken van het behang. Tegelijkertijd kun je lijm aanmaken. Let hierbij wel op dat er geen klonten ontstaan en de lijm niet te dik is. Voor je begint met lijmen is het verstandig om te kijken hoelang de lijm in moet trekken, je kunt hier dan rekening mee houden tijdens het smeren. Het is namelijk niet mogelijk om behang meerdere malen in te smeren.
Stap 5) Je kunt voorzichtig de stroken behang aan gaan brengen.

Let op: het ziet er extra verzorgd uit als je de eventuele patronen op je behang gelijk laat lopen en niet op het punt waar de behang samenkomt half overlappen. Probeer hier rekening mee te houden.

bol woonartikelen banner