Het Bekleden van je Trap

De trap bekleden kan een leuke aanvulling zijn op het interieur. Hoe zit de trap er momenteel uit? Ben je er niet tevreden over of waarom zou je er voor kiezen om de trap (opnieuw) te bekleden? In dit artikel worden de mogelijkheden weergegeven. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel de juiste keuze om je eigen trap te bekleden.

bol alles voor je huis

Waarom de trap bekleden?

Het kan verschillende redenen hebben dat je de trap wilt bekleden. Het eerste aspect waarom veel mensen de trap bekleden is de veiligheid. Het kan zijn dat de vorige bewoners de trap hebben gelakt of in ieder geval een gladde ondergrond hebben laten zitten. Zeker als je jonge kinderen hebt die graag op de sokken naar boven rennen en naar beneden gaan willen wel eens uitglijden op een te gladde trap. Een goede reden om de trap te bekleden. Daarnaast kan een trap die bekleed is er ook een stuk mooier uit zien. Het kan zijn dat je net een nieuw interieur hebt gekocht met veelal de kleuren wit en blauw. Als je dan een vuur rode trap hebt, is het te begrijpen dat je een andere bekleding op de trap wilt. Maar wat zijn nu de mogelijkheden? Deze kun je lezen in het volgende stukje.

De verschillende mogelijkheden

Als je de trap wilt bekleden kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is de vloerbedekking waar veel mensen voor kiezen. Het voordeel van een trap die bekleed is met vloerbedekking, is dat de kinderen niet uit kunnen glijden en met een gerust hart met sokken aan de trap op en af kunnen lopen. Vloerbedekking zorgt dus voor een stukje veiligheid, maar het heeft ook een nadeel. Wanneer je een hond of katten hebt, kan vloerbedekking nadelig werken, de haren gaan vaak moeilijk van vloerbedekking af. Ook wanneer iemand in huis een huisstofmijt allergie heeft is vloerbedekking geen aanrader, omdat hier alle stoffen toch in blijven hangen hoe vaak je ook gaat stofzuigen. Een optie die je hierbij zou kunnen gebruiken is de halve manen die je op de traptreden kunt leggen. De hele trap bestaat dan niet uit vloerbedekking maar losse stroken. Deze stroken worden dan geplaatst op de plaatsen waar je vaak je voeten neer zet zodat je niet uit kunt glijden. Is de allergie toch te hevig of vind je vloerbedekking op de trap niet mooi, dan zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld laminaat. Er zijn mensen die er voor kiezen om de trap te voorzien van laminaat. Dit zorgt voor een mooi speels effect en is makkelijk schoon te houden.

Dan is er nog een mogelijkheid die veel mensen kiezen als bekleding voor de trap, namelijk het schilderwerk. Met schilderwerk kleed je de trap ook aan. Je kunt kiezen voor verschillende patronen en kleuren. Je kunt het daarom ook zo kleurrijk maken als je zelf wilt. Maar ieder heeft zo zijn eigen smaak en vaak spelen de omgevingsfactoren ook een belangrijke rol. Als één van de kinderen bijvoorbeeld een ernstige allergie heeft ga je geen vloerbedekking op de traptreden plaatsen. Let er goed op wat voor jou belangrijk is. Mag de trap glad zijn of heb je liever dat hij veilig te gebruiken is voor de kinderen? Denk hier goed over na en neem dan de beslissing hoe je de trap gaat bekleden. De trap bekleden hoeft geen jaren te duren, even een paar uurtjes vrij maken en je hebt een geheel nieuwe trap. Maar vooraf goed nadenken wat je precies wilt! Neem hier de tijd voor want het is toch een hele klus om de trap goed te bekleden!

bol woonartikelen banner