Verhuizen? Of je woning uitbouwen met een dakkapel?

Je staat voor de keuze om je woning te verkopen en ergens anders groter te gaan wonen of je woning te verbouwen om meer ruimte te creëren. Veel mensen kennen dit dilemma. Ze zijn ergens komen wonen toen ze nog jong(er) waren en nog geen kinderen hadden. Een paar jaar en een kind later is je huis te klein voor je woonwensen. Wat doe je dan?

bol alles voor je huis

Je huis verkopen is een optie, maar zeker in deze tijd is dat niet de makkelijkste en snelste oplossing. De regels van banken zijn behoorlijk aangescherpt ten opzichte van voor de crisis en de vraag naar nieuwe koopwoningen is nog altijd enorm laag. Huizenprijzen dalen nog steeds en je loopt het risico om je huis te moeten verkopen met een aanzienlijk verlies. Bedenk voor jezelf goed waarom je nu precies wilt verhuizen. Ben je tevreden over de locatie? Heb je aardige buren? Wil je alleen je huis verkopen om groter te wonen of zit er nog meer achter? Als het alleen om ruimtegebrek gaat zijn er genoeg mogelijkheden om meer leefruimte te creëren.

Een dakkapel plaatsen voor meer leefruimte

Een populaire oplossing om meer leefruimte in je huis te creëren is het (laten) plaatsen van een dakkapel. Met een dakkapel realiseer je in een relatief eenvoudige manier meer leefruimte op zolder waardoor je een geheel nieuwe kamer kunt maken. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken als kantoorruimte of extra slaapkamer voor je kinderen. Een bijkomend voordeel van een dakkapel is dat je dit direct terug ziet in de waardevermeerdering van je huis. De kosten die je maakt zal je vaak terug verdienen als je op een later moment je woning in de verkoop zet.

Twijfel je of het verstandig is om een dakkapel te plaatsen? Of wil je graag weten wat de kosten van een nieuw dakkapel zijn? Op de website www.dakkapellen.com lees je informatie over de mogelijkheden en vraag je kosteloos tot 5 gratis offertes van specialisten in jouw regio aan.

bol woonartikelen banner