Behangpapier trends in 2015

Behangpapier is altijd populair geweest. Het is namelijk perfect te gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren. De mogelijkheden zijn immers eindeloos, en de kosten vallen vaak nog eens erg mee ook. Toch zijn er veel mensen die niet weten wat ze met behangpapier aan moeten. Vaak komt dit doordat ze niet op de hoogte zijn van die vele mogelijkheden. Ook van de trends zijn ze niet op de hoogte. Daarom worden in dit artikel de behangpapier trends van 2015 besproken.

bol alles voor je huis

Behangpapier met prints en patronen

Tegenwoordig worden er vaak zogenaamde accentmuren gemaakt met behulp van behangpapier. In dat geval kiest men vaak voor een opvallend patroon of een opvallende kleur om een bepaalde muur er flink uit te laten springen. Bij een dergelijk patroon kan gedacht worden aan gestreept behangpapier, maar ook bloemen zijn tegenwoordig erg populair. Verder is er ook naar retro-prints vrij veel vraag, aangezien dit ook steeds vaker in verband wordt gebracht met een modern interieur. Ten slotte draait het vaak om experimenten. Ga bijvoorbeeld eens voor een felle of juist donkere kleur, of kies voor een druk patroon.

Denk out of the box

Aangezien de prints van behangpapier van steeds hogere kwaliteit zijn, zijn er steeds meer prints interessant. Zo is er sloophout behang, maar ook betonlook behang te verkrijgen. Sterker nog, dergelijke behangsoorten doen het op dit moment erg goed. Mensen durven vanwege de vele mogelijkheden steeds meer te experimenteren. Daarbij kan redelijk ver gegaan worden. Zo wordt er vaker out of the box gedacht en wordt er bijvoorbeeld ook wel eens een deel van een plafond behangen. Ook kasten behangen, of juist delen niet behangen is iets dat men steeds vaker ziet. Daarnaast is er natuurlijk de vintage trend. Daarom gaan sommige mensen zelfs naar tweedehands winkels voor prachtig en uniek vintage behang. Meer weten over behang? Lees dan zeker even verder op behangpapier-info.nl. Dit is een zeer bruikbare site met erg veel informatie en goede tips.

bol woonartikelen banner