Een Gietvloer geeft elk interieur een modern tintje

Laminaat, tegels, hoogpolig tapijt, houten delen of is er ook nog iets anders? Afhankelijk van uw smaak en de eisen die u aan uw vloer stelt, kunt u zich ook eens oriënteren op de wereld van de gietvloeren. Uiteraard hangt daar een iets hoger prijskaartje aan maar daar krijgt u ook iets voor terug. Gietvloeren zijn in hoofdzaak te verdelen in twee typen, de gietvloer op basis van epoxy en een afwerking op basis van polyurethaan. Deze laatste wordt aangeboden door de echte vakspecialist. Het is een ultradunne, naadloos aan te leggen en slijtvaste afwerking die u zeer gemakkelijk kunt reinigen. Het superstrakke oppervlak geeft de ruime een zeer moderne uitstraling. Te combineren met vloerverwarming en aan te brengen over elke ondergrond. Veel particuliere woningbezitters vinden het een ideaal product voor de badkamer. Voor al ook omdat deze afwerking weinig onderhoud behoeft en omdat de vloer zeer waterdicht is.

bol alles voor je huis

Kleur, betonlook, flakes en andere creatieve mogelijkheden

Polyurethaan gietvloeren kunnen in duizenden kleuren en tinten worden aangebracht. Het liefst door een erkend gietvloerbedrijf dat zijn vak verstaat. Ook kunt u besluiten uw badkamer een persoonlijk tintje te geven door het aanbrengen van een ornament, logo of print onder de topcoating. De kleur van de vloer is aan te passen op de diverse badkamermeubelen of in een felle afwijkende kleur. Populair zijn altijd de neutrale betonlook kleuren. Deze grijstinten zijn mooi te combineren met het wandtegelwerk. Ook over bestaande badkamervloer kan een gietvloer de uitkomst zijn. Door het aanbrengen van een dunne egalisatielaag of afschotlaag wordt de vloer gietvloerrijp gemaakt.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Er zijn verschillende argumenten te bedenken waarom u zou kiezen voor een gietvloer. Het naadloze en slijtvaste karakter bijvoorbeeld, maar ook omdat het een makkelijk product is om snel een renovatie uit te voeren. De prijs hoeft u zeker niet af te schrikken, zeker als u bedenkt dat dit type afwerkingen zo’n twintig jaar goed blijft. Misschien wordt het tijd om na te denken over een investering voor de wat langere termijn?

bol woonartikelen banner