De voordelen van een schutting in de tuin

Wanneer u in het bezit bent van een tuin, heeft u hier vast wel een omheining omheen. Dit is over het algemeen vaak een schutting of een heg. Wanneer u last heeft van privacy schending, is het voor u een mogelijkheid om schuttingen te kopen. Een schutting is zeer functioneel en zorgt voor privacy rondom de woning. Passerende mensen kunnen niet meer mee genieten met de activiteiten waar u mee bezig bent. In dit artikel zullen de voordelen van een schutting naar voren komen. Ook zullen er nog een aantal tips komen bij het plaatsen van de schutting.

bol alles voor je huis

Voordelen

Een schutting is een erfafscheiding, die veelal is gemaakt van hout. Bij een schutting is het de bedoeling dat een voorbijganger geen inzicht heeft in de situatie die zich achter de afscheiding afspeelt. Wanneer er door een afscheiding heen gekeken kan worden, is het een hek. Het eerste voordeel dat we tegenkomen is dus het genereren van privacy voor de personen achter de afscheiding. Een tweede voordeel van het plaatsen van een schutting is de aankleding van de tuin aan de binnenkant van de schutting. Zo kunnen er bijvoorbeeld accessoires aan de schutting worden gehangen om meer sfeer in de tuin te creëren. Over het algemeen zijn dit vaak spiegels of andere artikelen. Ook laten veel mensen hun schutting begroeien met klimopplanten of laten zij meteen een natuurlijke schutting plaatsen. Hierbij kunnen er bijvoorbeeld ijzeren vormen worden gevuld met natuurstenen wat een natuurlijk gevoel oplevert, voor zowel de binnen- als buitenkant.

Tips bij het plaatsen

Overleg voor het plaatsen uw idee met de buren. Er zijn veel gevallen geweest waar het plaatsen van een schutting tot een burenconflict leidde. Bij het inkopen van het tuinhout moet u altijd rekening houden met een verlies van 10%. Dit komt door het zagen van de planken in de juiste afmetingen. Ook een handige tip is het gebruik van roestvrij stalen schroeven. Hierdoor gaat de levensduur van de schutting omhoog.

bol woonartikelen banner