Welke bank?

De woonkamer zal voor iedereen de belangrijkste ruimte in het huis zijn. Het is namelijk de ruimte waar je (bij bewustzijn) het meeste tijd doorbrengt. De inrichting daarvan is dan ook erg belangrijk. Niets is zo lekker als na een dag hard werken thuiskomen in een warm en stijlvol ingerichte woonkamer. Pas dán ligt echt een avond ontspannen voor de boeg.

bol alles voor je huis

Het belangrijkste meubel

Over een goede wooninrichting zijn talloze boeken geschreven en ook het internet staat vol met inspiratie en woonideeën. Ook uiterst betaalbare alternatieven passeren de revue. In dit artikeltje gaan we echter dieper in op eén enkel meubel en wel de belangrijkste: de zitbank! Met de tv en de laptop of tablet is dit meubel voor de moderne mens namelijk de plek waar hij of zij de meeste tijd doorbrengt!

Rechte bank, loungebank of hoekbank?

Banken heb je in allerlei soorten en maten, dus wat is wijsheid? Loungebanken en hoekbanken zijn helemaal trendy tegenwoordig en niet zonder reden. Het zijn vaak heerlijke modellen om op te ontspannen. Vergeet alleen één ding niet: je hebt er over het algemeen behoorlijk veel ruimte voor nodig. In een kleine huiskamer is zo’n bank dan ook moelijker te combineren met een salontafel, dus houd hier dus rekening mee. In zo’n kleine kamer is een rechte bank vaak meer op zijn plaats. De salontafel kan dan – niet erg chic – dienen als voetenbankje.
Wat verder vaak vergeten wordt is dat de bank wel het huis in moet, ofwel via de deur (en het trappengat), ofwel via het raam. Voor sommige appartementsbewoners in de grote steden kan het weleens onmogelijk blijken een grote hoekbank naar binnen te krijgen. Denk hier dus ook!

Discounter of ‘high end’?

Of u nu voor een bankstel van € 3000,- kiest of voor een goedkope bank van € 400, uiteindelijk is dat een persoonlijke keus. Voor duurdere banken geldt vaak wel dat ook voor het merk betaald wordt; de duurdere prijs is dus niet per se een reflectie van de betere kwaliteit. Net zoals met auto’s gegaan is, zijn er tegenwoordig ook veel goedkopere spelers op de markt die ook kwaliteit leveren, simpelweg doordat zij zich richten op kwantiteit (en dus lagere marges kunnen doorrekenen).

De buitengewoon trendy en vooral zeer vernieuwende bankstellen (“design”) vallen vanzelfsprekend in de hogere prijsklasse. Als u op zoek bent naar het laatste van het laatste, zult u wat dieper in de buidel moeten tasten. Heeft u echter jonge kinderen, weet u niet zeker wat uw smaak over pakweg 7 jaar zal zijn en vindt u het juist wel leuk om zo nu en dan te variëren met het interieur, dan is een goedkopere partij misschien beter.

Populair model

Helemaal ‘in’ tegenwoordig zijn de bankstellen uit de zogenaamde Scandinavische hoek. Dit houdt in: rustige en effen kleuren (grijs, beige), vaste (zit)kussens, strakke lijnen, brede armleuningen en metalen pootjes. Dit type banken zie je tegenwoordig verreweg het meest. Het is modern, het is stijlvol en het is bovendien betaalbaar.

bol woonartikelen banner