Een inloopkast op maat

Wil je graag een inloopkast op maat maken? Dat is het verstandig om eerst goed na te denken waar je deze inloopkast op maat graag wilt hebben.

bol alles voor je huis

Waarom een inloopkast?

Een inloopkast op maat kan veel voordelen hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om kleding in de inloopkast te plaatsen, het voordeel hiervan is dat je alle schuifwanden open kunt doen en dan alles tegelijk kunt zien. Zo kun je snel en eenvoudig een passende outfit met schoenen kiezen. De laatste jaren vind je in huizen steeds vaker een inloopkast op maat. Veel mensen vinden het een luxe en kiezen hiervoor omdat het sfeervol is en extra ruimte en mogelijkheden biedt.

Is de inloopkast op maat voordelig?
Er wordt vaak gedacht dat een inloopkast op maat veel kost, maar dat is juist niet. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn namelijk veel aspecten waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld het soort hout of een ander product waar de inloopkast van wordt gemaakt. Iedereen zou dus een inloopkast op maat aan kunnen schaffen. Bedenk vooraf goed waar je de inloopkast geplaatst zou willen hebben, dan kan je hier vooraf al rekening mee houden.

Inloopkast op de slaapkamer

Een veel gemaakte keuze is de inloopkast die op de slaapkamer wordt geplaatst. Je zou er dan voor kunnen kiezen om te werken (luxe) schuifdeuren. Je kunt er ook voor kiezen om de hele kamer in te richten als inloopkast. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het goed is dat je je laat informeren over wat er allemaal kan in jouw huis.

Als je nog een huis gaat bouwen, dan kun je ook al aangeven waar je de inloopkast op maat wilt hebben, dan kan er namelijk rekening mee worden gehouden met de bouw. Je krijgt dan niet wanneer het huis af is nog meer rommel, maar het kan dan allemaal in één keer worden afgewerkt en als het huis dan wordt opgeleverd is de inloopkast op maat al gereed voor gebruik. Dat zou natuurlijk een mooie investering zijn en makkelijk, want je kunt direct je spullen opbergen.

Een inloopkast en een raam

Als je een inloopkast wilt plaatsen in een kamer waar momenteel een raam zit is dat geen probleem. Vaak wordt er gedacht dat er dan geen inloopkast kan worden geplaatst, maar daarentegen. Het geeft juist een prachtig effect wanneer je een raam in de inloopkast hebt zitten. Er kan gekozen worden om de raam een belangrijke rol te laten spelen bij de inloopkast, er kunnen naast de raam laden worden geplaatst en dan kan er gewerkt worden met verschillende hoogten. Er kan ook voor worden gekozen om de raam te negeren en er wat voor te hangen, dit is maar net wat je zelf wilt en mooi vindt.

Zou jij graag een inloopkast op maat willen? Dan zou je alvast na kunnen denken waar je deze graag geplaatst zou willen hebben en waar hij uit moet bestaan. Waar zou je de planken willen, op de welke hoogte en van welk materiaal moet de inloopkast op maat gemaakt worden? Denk er eens over na en maak je eigen bouwtekening, dan heb jij binnen een paar dagen een mooie inloopkast op maat in jouw woning.

bol woonartikelen banner