Een schommelbank in de kamer

Heb je nog ruimte over in de woonkamer? Dan kun je nu kiezen voor een leuk eigen project, het maken van een eigen schommelbankje. Je kunt het in de lente en in de zomer ook buiten gebruiken, maar het idee gaat nu uit naar de woonkamer. Het veranderen van je interieur kan wel eens een heel andere wending aannemen, zoals nu. Deze unieke schommelbank kun je namelijk vastmaken aan de plafondbalken, op die manier heb je hier het hele jaar plezier van! Het is belangrijk dat je er op let dat de balken stevig zijn, want in de schommelbank kun je natuurlijk niet de hele dag stilzitten!

bol alles voor je huis

Wat is er nou leuker dan lekker even schommelen?
Een drukke werkdag, even relaxen, en jawel op je eigen gemaakte schommelbank. De bank kan gemaakt worden met twee losse rugleuningen, er kan ook worden gekozen voor een doorlopend leuning. Dan kun je de bank vastmaken met haken en een stevig touw. De kosten vallen ook reuze mee, want voor een bedrag van ongeveer 50 euro ben je al klaar en heb jij je unieke eigen gemaakte schommelbank! Ook qua tijd ben je geen dagen bezig, het kost je namelijk maar twee uur, wanneer alles op maat is gezaagd!

Je eigen schommelbank, geweldig hè!
Een eigen schommelbank daar kun je elke vrije minuut van de dag van genieten. Dat zal je een ontspannen gevoel geven wanneer je je woonkamer in komt. Je interieur verandert nu drastisch, maar is dat erg? Het is eens wat anders en het bezoek zal het ook heerlijk vinden om eens ergens anders op te zitten dan op de bank of op de stoel. De schommelbank hoort er meteen helemaal bij en is niet meer weg te denken. Je kunt hem een kleurtje geven, leuk aankleden met dekens en kussens, mogelijkheden genoeg.

Materialen compleet en aan de slag!
In totaal heb je vier planken nodig van 18 bij 150 cm (of groter of kleiner, afhankelijk van de maten die je kiest). Dan schroef je aan de onderzijde rondom de balkjes van ongeveer 45 bij 77 mm. Op de hoeken moet je gaten boren rond de 15 mm of groter, maar dat is weer afhankelijk van de dikte van het touw dat wordt gekozen. Dik touw oogt mooi, even proberen dus! Dan lijm je de drie planken van 12 bij 60 mm aan elkaar voor de rugleuning en maak je plaats voor de rugleuning. Even de rugleuning monteren en klaar is je schommelbank! Nu heb je alle tijd om lekker uit te rusten in je schommelbank, een uniek idee voor je woonkamer!

bol woonartikelen banner