Waar ruim jij je boeken op?

Boeken die zichtbaar in je woning staan, maken je huis helemaal af. De boeken geeft je huis een huiselijker gevoel mee en ze zorgen ervoor dat je woonkamer een persoonlijk tintje krijgt. De boeken in de kast of op de plank in je woonkamer, heb je zelf zorgvuldig uitgezocht en waarschijnlijk ook nog gelezen, dit maakt dat de boeken echt van jou zijn en bij je passen. Gasten vinden het vaak leuk om even in je boekenkast te snuffelen, vaak levert dit ook nog eens gespreksstof op.

bol alles voor je huis

Boekenkast
Je kunt je boeken natuurlijk in een boekenkast zetten. Zet er een paar naast elkaar en het doet al gauw denken aan een oude bibliotheek. Je kunt kiezen voor een open boekenkast, dit zorgt ervoor dat je eerder geneigt bent een boek uit de kast te pakken. Daarnaast zijn er ook boekenkasten met glazen deurtjes ervoor. Hierdoor zijn je boeken als het ware iets ‘verder weg’, en het zorgt er voor dat je boeken minder gauw stoffig worden. Ook kun je voor een boekenkast met deurtjes kiezen waar je niet doorheen kunt kijken, hierdoor zijn de boeken niet meer zichtbaar. Boeken geven een luxe uitstraling aan je huis. Er zijn ook leuke kasten met lichtjes erin, ’s avonds zorgt dit voor een leuk effect en een extra lichtbron.

Boekenplank
Heb je niet zoveel boeken, of geen ruimte voor een hele boekenkast? Dan kan een boekenplank een ideale en ruimtebesparende oplossing zijn. Een boekenplank ziet er gezellig uit, en je kunt er een heleboel boeken op kwijt. Behalve de bekende rechte boekenplank, zijn er tegenwoordig vele varianten te koop. Kies voor een trapsgewijze of een scheve boekenplank voor een speelse uitstraling. Eén van de nieuwste trends is de onzichtbare boekenplank. Dit is een verticale boekenplank. Je vouwt het onderste boek als het ware om de plank heen en stapelt hier boeken op. Hierdoor is de plank niet zichtbaar en lijkt het net of de boeken tegen de muur geplakt zitten. Gasten zullen even verbaasd staan te kijken, zo wordt een boekenplank in plaats van een saaie plank een echte eyecatcher.

Kies voor een boekenopbergsysteem dat bij jou en je huis past. Wat bij jou past, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld van de hoeveelheid boeken die je hebt, de grootte van je huis en natuurlijk van wat jij mooi vindt en wat je wilt. Boeken verrijken je huis, wat het leuk maakt om ze zichtbaar neer te zetten. Maak je huis persoonlijk en laat je boeken zien.

bol woonartikelen banner