Hoe kun je je huis optimaal beveiligen tegen inbraak?

Daling van het aantal woninginbraken

Hoe kun je je huis optimaal beveiligen tegen inbraak?In vergelijking met enkele jaren geleden is het aantal inbraken in Nederland flink gedaald. Veel streken in Nederland hebben het aantal woninginbraken kunnen reduceren. Dit dankzij goede preventie van de politie, maar voornamelijk door goede alarmsystemen en andere technische snufjes op het gebied van inbraakbeveiliging. Toch is het inbraakcijfer niet in alle streken in Nederland gedaald.

bol alles voor je huis

In welke gemeenten is het aantal woninginbraken niet gedaald?

Er zijn enkele gemeenten in Nederland die te kampen hebben met een stijgend inbraakcijfer. Voornamelijk gemeenten in het Gooi hadden te maken met een stijgend inbraakcijfer. De gemeenten Laren, Huizen en Hilversum kregen te maken met een stijging. De gemeente Laren zag een stijging van maar liefst 29 procent aan woninginbraken. Niet aan Laren kent een hoog inbraakcijfer, maar Blaricum wat in de buurt ligt, kent een nog hoger inbraakcijfer en hier wordt relatief gezien het meest ingebroken in heel Nederland.

Hoe komt het dat deze gemeenten toch getroffen worden door inbraak?

Dit is niet dankzij een slechte beveiliging van de woonhuizen in het Gooi, maar vanwege het feit dat criminelen denken dat er nog steeds veel te halen valt in het Gooi. Inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op mensen in het Gooi maar ook op ouderen in elke regio.

Hoe kun je inbraak voorkomen?

Inbraak kun je nog steeds niet vermijden en inbrekers zullen altijd actief blijven. Wel kun je inbraak voorkomen door een aantal zaken uit te voeren. Inbrekers zullen bijvoorbeeld op letten op verrot fruit wat op tafel ligt, dan hebben ze het vermoeden dat er al enige tijd niet meer thuis is geweest. Ook kun je huizen proberen te beveiligen. Een voorbeeld is het alarmsysteem van Pluis, wat aangesloten is bij de centrale meldkamer van G4S. Het bedrijf levert onder andere een alarminstallatie maar ook een bewegingssensor en enkele varianten in camera’s. Wanneer er een specifieke noodsituatie is wordt dit gemeld aan de centrale meldkamer. Zo zijn de hulpdiensten zo snel mogelijk bij u thuis!

Beveiliging voor ouderen

Zoals al eerder genoemd zijn ouderen het vaakst doelwit van inbraken en bijvoorbeeld babbeltrucs. Tevens zijn ouderen het vaakst de reden waarom er door de hulpdiensten uit moeten rukken. Omdat ouderen nog wel eens alleenstaand zijn en/of om andere reden niet de hulpdiensten kunnen bereiken zijn er nieuwe uitvindingen om eenvoudig de hulpdiensten te bereiken. Zo heeft Pluis onder andere een drukknop ontwikkelt voor ouderen, dat ze eenvoudig een signaal afkunnen geven in een noodsituatie. Onder andere door slimme beveiligingssystemen zullen mensen zich ongetwijfeld veiliger voelen in hun eigen woning. Ook ouderen hoeven zich minder angstiger te voelen in hun eigen woning.

bol woonartikelen banner