Waar let ik op bij een vloer?

Houten vloer

Een houten vloer staat er om bekend dat het gaat werken. Dit komt door verschil in warmte en vocht door het jaar heen. Het laten leggen van een parket vloer of massief houten vloer is helaas niet iets wat je zelf makkelijk doet. Er zit ook veel verschil tussen de verschillende soorten houten vloeren. Daarnaast kan er ook bij het leggen rekening worden gehouden met allerlei punten om er voor te zorgen dat je vloer in goede staat blijft.

bol alles voor je huis

Een echte massief houten vloer kan zo 40 jaar mee gaan. Hierbij is wel belangrijk dat je de vloer goed onderhoud. Het is belangrijk om rekening te houden met de warmte van de vloer, maar ook met gebruik van vloerkleden is af te raden. Deze zorgen er voor dat je vloer zijn warmte niet kwijt kan.

Naast een parket vloer, is ook vloerverwarming steeds populairder. Mensen die kiezen voor PVC vloeren, hebben een vloer die onderhoudsvrij is, niet opgeschuurd hoeft te worden en ideaal is voor vloerverwarming. Een nadeel is dat PVC een hele andere uitstraling heeft dan een parketvloer. Veel mensen vinden een parketvloer mooier.

Bij het leggen van een PVC vloer dient er rekening te worden gehouden met de isolatiewaarde. De vloer moet voldoende isoleren om te voorkomen dat de warmte wordt vastgehouden. Dit heeft te maken met de dikte van de vloer, maar heeft ook te maken met het soort hout wat er wordt gebruikt. De keuze voor de juiste ondervloer is een belangrijke factoor voor goede isolatie en niet te hoge stookkosten.

Daarnaast is luchtvochtigheid een belangrijke factor. Door temperatuurverschil kan de vloer vochtig worden. Met een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid op pijl worden gehouden. Daarnaast kan slechte luchtvochtigheid zorgen voor hoofdpijn, hoesten, maar ook huisstofmijt en andere allergische reacties.

Kortom; het laten leggen van een parketvloer zien wij steeds meer opkomen, maar er is veel rekening mee te houden. Ben je opzoek naar een nieuwe vloer en wil je graag eerst wat meer informatie inwinnen? Vloerenhuis Amsterdam is specialist in parket & planken vloeren, maar levert daarnaast ook PVC, laminaat en lederen vloeren. Zij helpen u graag bij uw tocht naar de vloer die bij u past.

bol woonartikelen banner