Kunst voor in huis

Kunst voor in huisJezelf en je gasten zich laten thuis voelen in jouw huis is wat veel mensen belangrijk vinden. Een goede sfeer in huis is de basis van een veilig onderkomen waar jij en je gasten zich kunnen thuis voelen. Een fijne sfeer creëer je door je interieur te voorzien van kunstobjecten, zoals kunst voor aan de muur.

bol alles voor je huis

Spelen met kunst en ruimte

Een kale muur maakt je interieur een tikkeltje saai en gaat vaak gepaard met het gevoel dat er iets ontbreekt. Versier daarom kale muren met mooie kunst voor aan de muur. Tevens kan een kunstwerk aan de muur er ook voor zorgen dat je kamer groter lijkt. Door bijvoorbeeld een breed kunstwerk op te hangen gaat je smalle muur ineens een stuk groter lijken, net als wanneer je een aantal hoge smalle kunstwerken ophangt aan een relatief lage wand.

Welke kunst past bij jou?

Kunst brengt dus sfeer in huis. Maar wat voor kunstwerk(en) kies je dan? De grote verscheidenheid aan kunst maakt dat er altijd wel iets bijzit dat past bij jou. En dat is dan ook meteen het belangrijkste aspect van een mooi kunstwerk uitkiezen. Kies iets wat jou aanspreekt en dat past bij je persoonlijkheid. Houd je meer van lichte pastelkleuren of ben je meer van de felle kleuren? En wordt jij helemaal gelukkig van bijvoorbeeld een uitvergrote foto van je lievelingsstad of word jij helemaal blij van ietwat gekke en abstracte kunstwerken? Voor iedereen is er wel mooie kunst voor in huis dat bij de persoonlijkheid past.

Jouw kunstwerk in de spotlights

Heb je eenmaal een mooi kunstwerk gevonden, dan is het zaak om deze ook zodanig te plaatsen of op te hangen dat het goed gezien wordt. Hang een schilderij op ooghoogte op een plek waar voldoende licht aanwezig is zodat het altijd de aandacht kan trekken. Wees wel voorzichtig met zonlicht, want door direct contact met zonlicht kunnen de kleuren van bijvoorbeeld schilderijen gemakkelijk worden aangetast. Indien nodig kan je ook overwegen om je nieuwe kunstwerk in de spotlight te zetten door het te voorzien van wat extra licht.

Inspiratie opdoen en moderne kunst kopen bij Galerie Bonnard

En dan nu misschien wel de belangrijkste vraag… Waar vind je mooie kunstwerken? Wij zijn zelf een grote fan van Galerie Bonnard met vestigingen in Nuenen en Heeswijk-Dinther. Op de mooiste locaties doe je hier inspiratie op en ontdek je wat jij mooi vindt. Tevens kan je er mooie kunst voor in huis kopen. Benieuwd of hun kunstwerken bij jouw interieur passen? Klik dan op deze link, upload een foto van je interieur, kies een schilderij dat je mooi lijkt en check hoe het staat! Je zal zien dat jouw huis binnen de kortste keren leuk gedecoreerd is met een mooi kunstwerk wat tegelijkertijd bijdraagt aan een prettige sfeer in huis.

bol woonartikelen banner