Maak je eigen krijtlijst

Heb je een lege wand in de woonkamer en vind je dat deze er aan toe is om wat meer sfeer uit te stralen? Dan is het tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Wat dacht je van een leuke muur vol met foto’s, posters en andere leuke knipsels? Je kunt de wand iedere keer veranderen en het is natuurlijk wel extra spannend wat er de volgende maand, of het volgende seizoen op de wand zal hangen. Je kunt je muur om te beginnen eens beschilderen met schoolbordverf. Dan kun je je daarna ook nog eens lekker uitleven met krijt! Je hebt een aantal dingen nodig, maar in dit artikel geven we je alles wat je nodig hebt op een rijtje en dan kun je snel met je woonkamermuur aan de slag.

bol alles voor je huis

Wat heb je nodig voor een eigen krijtlijst?
Je hebt nodig:
– Zwarte schoolbordverf
– Witte krijtjes
– Witte fotolijsten
– Zwart-wit kaarten, posters en knipsels
Hoeveel je kwijt bent ligt natuurlijk aan de afmetingen en aantallen.

Hoe ga je aan het werk bij een krijtlijst?
Om te beginnen kies je een muur uit. Deze muur ga je dan beschilderen met schoolbordverf. Je gaat dan op de grond een compositie maken van de lijsten, je kunt dan zelf schatten hoeveel je nodig hebt en wat je mooi vindt qua uitstraling. De een houdt van meer lijsten aan de muur dan de ander. Je kunt het ook eens in de zoveel tijd wisselen. De lijsten die je hebt gekocht kun je nu vullen met teksten en met afbeeldingen. Als de afbeelding te groot is, dan verklein je hem toch even op een kopieerapparaat? Je kunt een foto maken van de definitieve compositie, dan hang je de lijsten op en dan kun je met krijt aan de slag gaan. Je kunt sierkrullen maken, je kunt hartjes tekenen of leuke bloemen. Je hebt er maar ongeveer 2,5 uur voor nodig, maar dit is dan wel zonder de droogtijd.

Waarom een krijtlijst?
Als je deze keuze maakt, zorg je een keer voor een heel andere aanblik van je woonkamer. Je kunt je energie en je creativiteit kwijt. Als je toch een saaie wand hebt, die je wilt pimpen waarom zou je het dan niet eens proberen? Het zorgt er voor dat je eens in de zoveel tijd weer wat nieuws kunt kiezen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe foto hebt, vervang je deze toch even en de wand ziet er weer anders uit. Je krijgt als je bezig bent steeds weer nieuwe inspiratie en zo houd je het hele jaar je muur als nieuw. Het is altijd een leuke verrassing als anderen bij je komen en naar de foto’s kijken, hoe vinden zij je creativiteit? Je hebt meteen gesprekstof als je bezoek krijgt, want deze originele muur zal zeker een blikvanger zijn en ook anderen op de meest creatieve ideeën brengen.

bol woonartikelen banner