Wat doet hout met je interieur?

Als jij je interieur eens helemaal wilt veranderen, een totaal andere uitstraling wilt geven, wat dacht je er dan van om voor veel hout in je interieur te kiezen? Hout is een natuurproduct en zorgt voor een hele pure en natuurlijke uitstraling. Het zou kunnen dat je momenteel nog niet zoveel natuurproducten in huis hebt, of dat je het een en ander met elkaar wilt combineren. Het is dan een goede keuze als je bijvoorbeeld leer en hout met elkaar gaat combineren. Een mooie blauwe leren bank kan gecombineerd worden met een prachtige houten tafel. Een hoekbank bijvoorbeeld, deze zorgt voor wat meer uitstraling en door een donkere kleur kan er een lichtere kleur houten tafel bij worden gekozen. Dit zorgt er meteen voor dat je interieur wat levendiger wordt. Is dat voor jou ook belangrijk? Combineer dan eens verschillende soorten hout met elkaar. Er kan donker eikenhout worden gekozen, dit is mooi wanneer de andere meubels wat lichter zijn of wanneer je witte muren hebt. Je speelt dan met donker en licht in je interieur.

bol alles voor je huis

Hout is een natuurproduct
Een natuurproduct in huis doet wonderen. Het oogt mooi, je hoeft het niet te schilderen en vaak is het onderhoudsvrij (afhankelijk van welk hout je kiest en waar je het koopt natuurlijk). Maar wat meer natuur in je interieur zal wonderen verrichten. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden met hout, je zou het hout een keer kunnen behandelen wanneer je merkt dat er veel vlekken op zitten. En wanneer je wat anders wilt kun je hout altijd verven in een andere kleur. Die keuze kun je nu maken, als je er maar aan denkt dat de oorspronkelijke, natuurlijke kleur het mooiste blijft!

De mogelijkheden met hout
Hout kan veel doen met je interieur, kies daarom voor houten meubels of hang wat houten schilderijtjes aan de muren. Dit gaat er al voor zorgen dat je wat meer sfeer krijgt in de woonkamer bijvoorbeeld. Maar meer hout in je interieur hoeft niet alleen meer hout in de woonkamer te betekenen. Ook in de hal kan hier voor worden gekozen, bijv. een prachtige houten lijst om je spiegel, een leuk klein houten kastje, een houten kapstok of een gezellig houten stoeltje. Ook in de keuken kun je met hout experimenteren. Plaats er een mooi houten dienblad waarop leuke kop en schotels staan of een grote glazen vaas waarin je elke week verse bloemen zet. Het is goed je te laten inspireren wat je allemaal met hout kunt doen. Je interieur kan nu namelijk dagelijks veranderen, je weet met hout nooit hoe het echt gaat worden, de nerven zorgen er voor dat ieder stukje hout er weer anders uit ziet. Doe hier nu ook wat mee en zorg dat je geniet van de voordelen die hout kan bieden voor je hele woning en zelfs buiten (denk aan houten tuinmeubels). Stop dat mooie houten tafelblad niet weg onder een tafelkleed, ben je bang voor vlekken, dan kun je het hout vooraf behandelen, of je legt een glazen plaat op de tafel zodat het mooie hout toch gezien wordt.

bol woonartikelen banner