Maak van je huis je thuis

Om fijn te kunnen wonen, om te genieten van je huis moet je van je huis je thuis maken. Dat wil zeggen dat jij je huis zo in moet richten, dat jij je er prettig in voelt. Je interieur moet op alle gebieden bij je passen. Denk daarbij aan: de materialen van de spullen, de kleuren, het praktische nut of juist de luxe uitstraling. Zorg dat je weet wat je wilt. Laat je inspireren door de fantastische tijdschriften over wonen en interieur, de meubelzaken enz. Blijf echter je eigen smaak volgen, blijf eerlijk tegenover jezelf en koop geen spullen omdat deze modern of helemaal in zijn. Maak je interieur persoonlijk en je zult er heerlijk wonen of dat het nu een huis, een flat of een kamer is waar je woont.

bol alles voor je huis

Wat doen bloemen en planten in je interieur?
Kijk jij wel eens naar het tv programma Rob’s grote Tuinverbouwing? Daarin worden tuinen aangepakt, maar ook het interieur verandert enorm door het plaatsen van enorme potten met planten en vazen met bloemen. Ook leuke kleine vaasjes en dan bijvoorbeeld twee naast elkaar met snijbloemen erin verfraaien het interieur. In een donkere en saaie hoek wordt een plant gezet, in een mooie pot, die goed gedijt op deze plek. Dit is voor iedereen ook eenvoudig zelf te realiseren. Zelfs met een paar takken uit je eigen tuin (waarvan de knoppen op open springen staan denk aan de ribes, de forsythia enz.) kun je een prachtige vaas of oude kruik vullen. Heb je een mooi boeket bloemen, waarvan een stengel blijkt te zijn gebroken dan neem je een heel klein glaasje of minivaasje en je zet daar die kleine bloem in met misschien een takje met groen. Het hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn om je interieur op te fleuren met planten en bloemen. Planten en bloemen veraangenamen het wonen dat is zeker!

Je hobby mag gezien worden
In je huis moet je kunnen wonen en je kunnen uitleven, je niet in hoeven houden en je niet anders voor hoeven doen dan je bent. Eenmaal thuis in je huis moet er een ontspannen gevoel over je heen komen. Een opgeruimd huis is heerlijk, omdat je dan alles goed en snel terug kunt vinden. Een opgeruimd huis wil echter niet zeggen dat er niets mag liggen. Heb jij wat leuke hobby’s dan is het fijn als je niet telkens alles op hoeft te ruimen. Je bent dan namelijk meer tijd kwijt met alles klaarleggen en weer opruimen dan je hebt om je hobby uit te kunnen oefenen. Laat gerust zien dat je bijvoorbeeld graag puzzelt of schildert. Het is zo gezellig als je ergens binnenkomt waar creativiteit te zien is. Het geeft je meteen gespreksstof. Eigen gemaakte schilderstukken in je interieur of een mooie legpuzzel aan de wand maakt jouw woning anders dan andere woningen.

bol woonartikelen banner