Niet verhuizen vanwege leuke buren

Uit onderzoek van het Oranje Fonds en koffiemaker Douwe Egberts blijkt dat het gezegde “beter een goede buur dan een verre vriend” nog altijd van toepassing is. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat het contact met de buren door veel mensen erg gewaardeerd wordt. Niet alleen voelt de meerderheid zich thuis in zijn of haar buurt (80%); voor een kwart van de mensen zijn goede buren zelfs de reden dat ze niet willen verhuizen.

bol alles voor je huis

De wijze van contact met de buren gaat vanzelfsprekend ook met de tijd mee. Zo geeft 34% aan buren als vriend op Facebook te hebben, terwijl 25% contact ook contact onderhoud via Whatsapp. Het meeste buurtcontact vindt echter nog steeds op straat plaats.

Overigens wordt het contact met de buren niet enkel gewaardeerd uit ‘gezelligheids’-oogpunt. Het is veelal ook gewoon praktisch. Bijvoorbeeld doordat buren een postpakket kunnen aannemen en doordat buren een oogje in het zeil kunnen houden bij vakantie.

Andere reden om (niet) te verhuizen

De buren zijn vanzelfsprekend niet de enige factor in de beslissing om wel of niet te verhuizen. Allereerst moet er wel een reden zijn, zoals bijvoorbeeld een baan ver weg van de huidige woning. Vervolgens moet de portemonnee het toelaten. Dit houdt niet alleen verband met de extra kosten die de aanschaf van een nieuw huis met zich meebrengt, maar ook met de kosten en de moeite van de echte verhuizing. Veel mensen zien flink op tegen al het sjouwen en denken bovendien dat het erg duur is. Uit onderzoek van goedkoopverhuizen.nl blijkt dat dit toch niet het geval hoeft te zijn. Zo zijn er partijen op de markt die al een verhuisservice aanbieden voor een paar honderd euro – uiteraard afhankelijk van de gewenste mate van service (enkel ophalen, ook inpakken etc etc).

Toch kun je ook met recht overwegen om het zelf te doen, zeker wanneer je goede buren hebt die je kunnen helpen!

bol woonartikelen banner