Nieuwe keuken kopen? Denk ook aan een showroomkeuken!

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is een flinke kostenpost. Uiteraard zijn er veel goedkopere en veel duurdere keukens maar een ‘gemiddelde’ keuken kost al gauw 15.000 euro. Dit is een fors bedrag dat je waarschijnlijk niet altijd achter de hand hebt en misschien ook niet kan of wil financieren. Een showroomkeuken is in dit geval een ideale oplossing.

bol alles voor je huis

Ook wanneer je het jezelf wel kunt veroorloven is een showroomkeuken natuurlijk een perfecte manier om een hoop geld te besparen op een nieuwe keuken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alsnog 15.000 euro uit te geven maar dan voor een showroomkeuken. Je bespaart dan geen geld, maar je krijgt wel ‘veel meer keuken’ voor je geld.

Wat is een showroomkeuken?

Een keukenzaak wil graag aan haar bezoekers laten zien welke keukens er allemaal te koop zijn. Daarom worden in de showroom mooie keukenopstellingen geplaatst om potentiële klanten een indruk te geven van de mogelijkheden. Na verloop van tijd komt er echter weer een nieuwe collectie keukens waardoor de ‘oude’ keukens uit de showroom moeten. Deze keukens worden met flinke korting verkocht als zogenaamde showroomkeukens.

Waar koop ik een showroom keuken?

Bijna elke keukenzaak met een showroom heeft (logischerwijs) showroomkeukens te koop. Daarnaast zijn er op het internet ook complete websites te vinden waarop alleen maar showroomkeukens worden verkocht. Zoek eens rond in Google en je zult zien dat er ook bij jou in de buurt genoeg winkels zijn waar je een showroomkeuken kunt kopen.

Wat kost een showroomkeuken?

De prijs van een showroomkeuken varieert – net als bij gewone keukens – van een paar duizend tot vele tienduizenden euro’s. Belangrijker is de korting die je krijgt. Deze kan oplopen tot wel 80%. Dit betekent dat je een keuken die normaal 15.000 euro kost kunt kopen voor een bedrag van 3.000 euro.

Let op: ook bij een showroomkeuken kun je gerust onderhandelen over de prijs. Er is altijd wel iets mogelijk. Daarnaast kun je natuurlijk proberen om gratis plaatsing van de keuken te krijgen in plaats van een korting op de prijs.

Showroomkeuken laten plaatsen

Standaard is het eigenlijk altijd zo dat je een showroom keuken zelf moet plaatsen. Daarnaast komt het vaak voor dat je de keuken zelf moet demonteren (weghalen uit de showroom). Voor een meerprijs is het mogelijk om de keuken te laten bezorgen en plaatsen. Wordt deze service niet aangeboden door het bedrijf waar je de showroomkeuken koopt dan kun je er ook voor kiezen om zelf een vakman in te schakelen. Wees verstandig, en doe geen dingen waar je niet goed in bent. Heb je zelf de kennis of kunde niet laat je keuken dan plaatsen door een professional. Je hebt er jaren plezier van!

Maatwerk in een showroomkeuken

Veel mensen denken dat je een showroomkeuken precies zo koopt zoals deze in de showroom staat. Vaak is er echter (tot op zekere hoogte) wel maatwerk mogelijk. Hierbij kun je denken aan andere apparatuur, een ander blad of het inkorten van de keuken. Heb je een showroomkeuken gezien die niet 100% aan je wensen voldoet vraag dan altijd wat de mogelijkheden zijn.

Een showroomkeuken is ideaal bij renovaties!

Ben je van plan om een huis compleet te  renoveren dan is een showroomkeuken ideaal. Bij het renoveren van een huis haal je vaak alle binnenmuren weg. Je kunt dan eerst je keuken uitzoeken en op basis van de maten van deze keuken bepalen op welke plaatsen je de muren weer terugzet. Dit biedt een hoop mogelijkheden!

bol woonartikelen banner