Ontspannen in een Jacuzzi

Ontspannen in een JacuzziDe beginselen van het Jacuzzi concept stammen al uit de tijd van de romeinen. Hoewel er toen nog geen massagejets waren, werd er al wel gebruik gemaakt van de helende effecten van warm water. Vroeger werden de oude krijgsheren na een lange strijd, verwend met een warm bad. Hierdoor kon het lichaam ontspannen en werden de mannen klaargestoomd voor de volgende strijd. Tegenwoordig zijn het niet alleen de rijke krijgsheren die van een warm bad kunnen genieten, maar is de Jacuzzi beschikbaar voor iedereen!

bol alles voor je huis

Jacuzzi’s in alle soorten en maten

Tegenwoordig zijn er ruim 100 verschillende soorten Jacuzzi’s. Er is allereerst volop keuze uit verschillende formaten, maar ook uit verschillende omkastingen, massagemogelijkheden, kleuren en zitplekken. Je kunt altijd een Jacuzzi aanschaffen, die precies aan jouw wensen voldoet. Laat je vooral goed adviseren door een gespecialiseerd spa bedrijf. Het is van belang om vooraf te informeren naar de kwaliteit, de herkomst en de plaatsing. Naast een waterpasse vloer, zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. Zo moet de zijde van het technisch paneel, altijd bereikbaar zijn voor diverse servicezaken. Inbouw is wel mogelijk, maar het technisch paneel moet wel bereikbaar blijven.

Opblaasbare jacuzzi kopen

Een opblaasbare jacuzzi kopen, heeft vele voordelen. Zo is dit type jacuzzi beter betaalbaar en kan je in de winterperiode de jacuzzi even opruimen. Een jacuzzi die je op kunt blazen is makkelijker in onderhoud en er kunnen wel 3 of 4 personen tegelijk in.

Vakantiehuis met jacuzzi huren

Een jacuzzi in je vakantiehuis biedt nog meer ontspanning. Eigenlijk moet je zeggen een jacuzzi in de tuin want het gaat bij vakantiehuizen en luxe wellness villa’s bijna altijd om buitenjacuzzi’s. Wist je dat je ook vakantiehuizen en jacuzzi en binnenzwembad kunt huren of groepsaccommodaties met sauna, spa en bioscoop?  Er zijn veel manieren om tijdens je vakantie te relaxen.

Goed voor lichaam en geest

Dat een Jacuzzi goed is voor de spieren, is al bekend. Echter, een spa kan meerdere voordelen opleveren. Door middel van een zout-watersysteem, kan een Jacuzzi helend zijn bij vormen van psoriasis en eczeem. Dit biedt vaak dusdanige verlichting, dat bij dagelijks gebruik, de aandoening zichtbaar minder wordt. Je kunt dit vergelijken met zwemmen in de zee, tijdens een vakantie. Ook reumatische patiënten hebben baat bij een Jacuzzi. Door de warmwaterstralen, in combinatie met diverse massagemogelijkheden, kunnen spier en gewrichtsproblemen verlicht worden.

Het warme water zorgt ervoor dat het hart sneller gaat slaan. Hierdoor versnelt de bloedcirculatie, waardoor de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen. De lichaamscellen en spieren zullen sneller herstellen, waardoor je je als herboren voelt, zodra je de spa verlaat. Om een extra goed resultaat te verkrijgen, is het goed om na een warm bad, een koude douche te nemen. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het bloed. Genieten kan pas echt beginnen met een Jacuzzi!

bol woonartikelen banner