Slim Verhuizen

Volgens onderzoek staat een verhuizing in de top drie van stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Het is daarom logisch dat je er best een beetje tegenop ziet. Het goede nieuws is dat je de verhuisstress met een slimme aanpak een heel stuk kunt verminderen. Wie slim verhuist, heeft het halve werk! Wij geven je vier tips om je verhuizing in goede banen te leiden.

bol alles voor je huis

Begin op tijd met de voorbereidingen

Verhuizen is eigenlijk altijd meer werk dan je denkt. Begin daarom sowieso zo’n drie maanden voor je verhuizing actief met de voorbereidingen. Je wilt natuurlijk niet zonder hulp zitten op je verhuisdag. Informeer je vrienden daarom ruim op tijd, of schakel ruim van tevoren een verhuisbedrijf in. Het uitzoeken en inpakken van je spullen is het grootste karwei. Begin al vroeg met bedenken welke spullen er mee mogen en wat je wilt weggooien, weggeven of verkopen. Met de juiste inpaktips gaat het inpakken overigens een stuk sneller!

Maak gebruik van een checklist

In de periode voor je verhuizing heb je een enorme hoeveelheid taken die je moet verrichten: adreswijzigingen doorgeven, oppas regelen, verhuisdozen kopen, noem maar op. Al deze taken kunnen een hoop stress opleveren. Maar gelukkig is er daarvoor een slimme oplossing. Met een goede verhuislijst heb je alle taken op een rij en daarmee ruimte in je hoofd. Je kunt de taken afstrepen als ze gedaan zijn. Dan hoef je er verder niet meer over na te denken.

Vind het wiel niet opnieuw uit

Gelukkig ben jij niet de eerste ter wereld die gaat verhuizen, je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden. Op internet is informatie over ieder aspect van het verhuizen te vinden. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en win informatie in over de verschillende taken rondom de verhuizing. Op de website Moveria.nl vind je veel verhuistips, zoals tips voor het doorgeven van je nieuwe adres, verhuizen met kinderen of het kopen van goede verhuisdozen.

Don’t worry, be happy!

Al klinkt deze leus misschien een beetje te vrolijk, er zit een kern van waarheid in. Probeer ondanks de stress en de vervelende taken toch het beste van je verhuizing te maken. Onthoud dat je verhuizing de start is van een nieuwe periode in je leven. Je hebt nu even veel te doen, maar daarna kun je genieten van je eigen nieuwe stekkie! We wensen je veel succes met je verhuizing!

bol woonartikelen banner