Slotenmaker adviseert over nieuwe sloten

Is er onlangs bij je ingebroken? Dan bestaat de kans dat er een slot geforceerd is. Hoog tijd voor een nieuwe dus. Veel mensen voelen zich niet meer veilig in hun woning nadat er ingebroken is. Dit kan ook bij jou het geval zijn. Om het onveilige gevoel wat weg te nemen, kun je ervoor kiezen om nieuwe sloten te laten plaatsen op de deuren van je woning. Dit moet je huis beter beschermen tegen inbrekers. Maar wat voor een sloten moet je in hemelsnaam plaatsen? De keuze is tegenwoordig zo groot dat je het zelf waarschijnlijk niet meer weet. Om de juiste sloten te kiezen, schakel je een slotenmaker in. Hij kan je van informatie voorzien en advies geven over de beste sloten.

Extra beveiliging
Indien je in een verouderd huis woont, zijn de sloten waarschijnlijk nog nooit vervangen. Inbrekers hebben tegenwoordig tal van handige manieren om oude sloten te forceren en staan dan ook binnen de kortste keren in je woning. Door nieuwe sloten te laten plaatsen is dit niet langer mogelijk. Moderne sloten beschermen onder meer tegen populaire inbraakmethodes als flipperen en kerntrekken. Deze sloten maken het voor inbrekers dus een stuk moeilijker om een woning binnen te dringen.

Keurmerk
Wanneer je besluit een slotenmaker in te schakelen, mag je er vanuit gaan dat je woning voorzien wordt van sloten met een keurmerk. Deze sloten zijn uitvoerig getest en hebben vaak een inbraakvertragende werking. Dit maakt het voor inbrekers nog lastiger om binnen te komen en daardoor is de kans groter dat zij gezien worden door voorbijgangers of omwonenden.

Inspectie door slotenmaker
Om te bepalen in hoeverre het noodzakelijk is om de sloten in de buitendeuren van je woning te vervangen, kun je een inspectie uit laten voeren door een slotenmaker. Hij controleert al het hang- en sluitwerk van je woning en zal je daarna advies geven over sloten die betere bescherming zullen bieden. Indien hij nieuwe sloten aanbeveelt, is het niet verstandig het advies van deze slotenmaker in de wind te slaan. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat inbrekers nogmaals toeslaan en blijft het onveilige gevoel overheersen.

bol woonartikelen banner