De voordelen van een nieuwe cv-ketel

De voordelen van een nieuwe cv-ketelMerk je dat jouw cv-ketel de laatste tijd gebreken begint te vertonen? Dan is het mogelijk tijd voor een nieuwe. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het lang duurt voordat er warm water uit de kraan komt of wanneer de radiatoren niet warm meer worden. Je kunt er natuurlijk een loodgieter bijhalen om de ketel te repareren, maar het is de vraag of dit nog zin heeft. Is de ketel al behoorlijk oud? Dan doe je er goed aan om een nieuwe ketel aan te schaffen. Dit kost uiteraard behoorlijk wat geld, maar er zitten ook de nodige voordelen aan een nieuwe ketel. De loodgieter kan je hier alles over vertellen en je kunt de cv-ketel ook laten plaatsen door een loodgieter.  

bol alles voor je huis

Geld besparen

Een cv-ketel die al redelijk wat jaartjes meegaat, is niet meer de zuinigste. Een nieuwere ketel is daarentegen van de nieuwste technieken voorzien en dit resulteert al snel in een besparing op de energierekening. Tegenwoordig zijn er verschillende hoogrendementsketels (HR-ketels) op de markt. Een dergelijke ketel haalt nog meer energie uit aardgas, waardoor er minder verbruikt wordt. De aanschafwaarde van een nieuwe ketel ligt redelijk hoog, maar doordat je maandelijks bespaart op de energie-uitgaven, verdien je dit vanzelf weer terug.

Milieuvriendelijker

Doordat een nieuwe cv-ketel voorzien is van de modernste technieken, is hij ook beter voor het milieu. De ketel stoot namelijk een stuk minder CO2 uit. Dit heeft ook alles te maken met de manier van gasverbranding. Bij nieuwe ketels gebeurt dit nog bewuster, waardoor er minder gas verbruikt wordt voor dezelfde warmte als bij de oude ketel.

Eenvoudig bedienen

Bij de allernieuwste cv-ketels is het tegenwoordig zelfs mogelijk om hem te verbinden met je smartphone. Hierdoor kan de ketel communiceren met je telefoon. Via een speciale app is het mogelijk de ketel te bedienen, ook wanneer je niet thuis bent. De ketel staat ook in verbinding met een onderhoudsmonteur. Bij een eventuele storing kan deze direct zien wat er mankeert aan de ketel. Bijkomend voordeel is dat de ketel zelf aangeeft wanneer het tijd is voor de periodieke onderhoudsbeurt. Hierdoor hoef je dat zelf niet meer in de gaten te houden en wordt de kans op storingen een stuk kleiner.  

bol woonartikelen banner