Snel en lekker koken met een snelkookpan

Bij veel mensen thuis vinden we in de pannenkast of pannenlade geen snelkookpan. Bij jou is dat misschien ook het geval. Wellicht heb je er nooit over nagedacht om een snelkookpan aan te schaffen en weet je niet wat de voordelen zijn. In dit artikel bespreken we de (unieke) eigenschappen van een snelkookpan. Zo kun je zelf beslissen of het de moeite waard is om een snelkookpan aan te schaffen.

bol alles voor je huis

Wat is een snelkookpan precies?

Een snelkookpan is een (grote) pan die je volledig kunt afsluiten zodat er druk wordt opgebouwd. Hierdoor kan de snelkookpan een temperatuur van 118 graden Celsius bereiken. Met deze temperatuur heb je slechts 1/3 deel van de normale kooktijd nodig om een gerecht gaar te krijgen. Een snelkookpan heeft wel even tijd nodig om op druk te komen. Hierdoor is het gebruik van deze pan vooral interessant voor gerechten met een langere kooktijd, zoals bijvoorbeeld bouillon en stamppotten.

Leuke tip: Heb je zin om gezond te koken met heerlijke gerechten? Kijk dan eens op Boxvergelijker.nl om Maaltijdboxen te vergelijken.

Kortere kooktijd dus minder energie en meer smaak en vitaminen!

Doordat je een gerecht korter kookt in een snelkookpan blijven er meer vitaminen en meer smaak behouden. Goed voor de gezondheid, en nog lekker ook. Daarnaast zorgt de kortere kooktijd ervoor dat er minder energie wordt gebruikt. Dit is weer goed voor met milieu, en voor je maandelijkse afrekening!

Nadelen van een snelkookpan

Een snelkookpan is qua aanschaf wat duurder dan een ‘normale’ pan. Je zult dus wel even in de buidel moeten tasten wanneer je een snelkookpan wilt aanschaffen. Houd dan rekening met een prijs vanaf ongeveer 70 euro.

Snelkookpannen zijn vrij groot en nemen dus flink wat ruimte in in de vaatwasser. Daarnaast kan niet altijd de volledige pan in de vaatwasser. Je dient dan eerst één of meerdere delen van de snelkookpan af te halen alvorens deze in de vaatwasser mag.

Snelkookpan kopen?

Lijkt het je een goed plan om een snelkookpan te kopen? Dan heb je de keuze uit onder andere Tefal, BK en Fissler. Stuk voor stuk zijn dit kwalitatief zeer goede merken. Vergelijk de pannen goed met elkaar en kijk welke inhoud of andere eigenschappen je het meest aanspreken. Wij wensen je alvast veel kookplezier met je nieuwe snelkookpan!

bol woonartikelen banner