Muurletters zijn hip!

Muurletters zijn helemaal hip. Dit komt door de grote diversiteit die er is aan muurletters. Verschillende groottes, verschillende lettertypes. Maar nog leuker: verschillende woorden of woordcombinaties.
Koplopers zijn de letters van Sissy-Boy Homeland en Kids Factory. Maar ook de muurletters van de Karwei doen het erg goed.

bol alles voor je huis

Als je erg handig en creatief bent kan je natuurlijk ook zelf muurletters maken.
Muurletters kunnen ook worden gebruikt in wandcollages, bijvoorbeeld samen met leuke muurornamenten en fotolijsten. Door eenvoudig een haakje aan de muurletter te bevestigen, kan er een persoonlijke kapstok worden gemaakt.

Houten muurletters

De meeste muurletters zijn van hout of MFD. Dit is erg praktisch doordat hout goed te behandelen is. Kies ervoor de letters te verven in elke gewenste kleur. Of kies ervoor de muurletters van hout te beplakken met stof of behang. Je ziet: houten muurletters kunnen na een behandeling passen binnen elk interieur. Ook zijn er gipsen, ijzeren en piepschuim muurletters te koop. Deze letters zijn vaak iets breder zijn dan houten letters. Hierdoor kunnen de letters vaak ook als eyecatcher worden neergezet op bijvoorbeeld een boekenplank of bijzettafeltje.

Muurletters voor de babykamer

Door de grote diversiteit zijn muurletters geschikt voor elke kamer in het huis. Denk bijvoorbeeld aan de babykamer waar de naam van de baby in muurletters erg leuk staat. Ditzelfde geldt uiteraard voor het gebruik van muurletters in de kinderkamer. Voor de slaapkamer zijn woorden als ‘ love’, ‘ hope’ en ‘dreams’ favoriet. Maar naast de slaapkamers wordt er ook in de keuken, hal of woonkamer vaak een mooi plekje voor muurletters gevonden. En waarom ook niet? Door de verschillende uiterlijkheden die de letters kunnen hebben en mooie woordcombinaties zijn muurletters erg hip.

Ophangen muurletters

Vaak wordt er voor gekozen de muurletters direct op de muur te bevestigen. Dit kan door gebruik te maken van dubbelzijdig plakband of montages kit. De letters kunnen echter ook door middel van een ophangsysteem een aantal centimeter van de muur worden opgehangen. Dit zorgt voor een speelse en ruimtelijke uitstraling. Eenzelfde soort effect kan worden gecreëerd door de muurletters op een zo genaamde fotolijstplank neer te zetten.

bol woonartikelen banner