Vuurschalen, ideaal voor kleinere tuinen

Heb jij een kleinere tuin maar wil je wel graag in de zomer buiten kunnen zitten? Als je al een zithoek in je tuin hebt, is er dan nog wel genoeg ruimte voor een warme haard? We kunnen je geruststellen. Er is tegenwoordig een product op de markt dat je zelfs in de kleinste tuin kunt plaatsen. Vuurschalen zijn namelijk ideale vormen van buitenverwarming, speciaal ontworpen zodat ze maar weinig ruimte innemen. Wat een vuurschaal precies is lees je hier.

bol alles voor je huis

Compact maar o zo stijlvol

Vuurschalen zijn eigenlijk het beste van twee werelden. Ze zijn compact, dus ze hebben maar weinig ruimte om neer te zetten. Maar tegelijkertijd zorgen ze wel voor veel warmte. Doordat de schaal aan alle kanten open is, kan de warmte van het vuur zich goed verspreiden. Bij een kleinere tuin zul je dus merken dat bijna elke uithoek ervan verwarmd wordt. Dit geldt al helemaal als je een iets grote model in je tuin zet. De doorsnede van vuurschalen varieert van ongeveer 55 centimeter tot een meter.

Waarom is een vuurschaal zo stijlvol? Zet maar eens een vuurschaal naast een vuurkorf en je zult het verschil merken. Een vuurschaal heeft een veel mystiekere uitstraling. Vooral als je meerdere kleine vuurschalen in je tuin plaatst zul je merken dat er echt meer sfeer ontstaat. Daarnaast zijn vuurschalen verkrijgbaar in verschillende hippe designs. Zo zijn er bijvoorbeeld vuurschalen van corten staal. Dit materiaal is zo ontworpen dat het een roestachtige kleur krijgt, zonder dat het werkelijk aan het roesten is. Corten staal is steeds populairder aan het worden en je ziet het dan ook terug in veel tuinen.

Diverse vormen

Niet alleen qua materiaal verschillen vuurschalen van elkaar, maar ook qua vorm. Er zijn bijvoorbeeld vuurschalen op een voet, maar je kunt ze ook in de traditionele variant kopen. Om het je helemaal makkelijk te maken kun je een vuurschaal met houtopslag aanschaffen. Hiermee hoef je nooit meer op te staan om meer hout op het vuur te gooien. Vuurschalen zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van tussen de 30 en 250 euro; zeker een optie om te overwegen als je buitenverwarming wilt.

bol woonartikelen banner