Welke soorten lichtbron moet ik kiezen?

Welke soorten lichtbron moet ik kiezen?Dat moment dat je de perfecte lamp vindt voor je woning. De ideale stijl, afmeting en kleur. Kortom het maakt je woning helemaal compleet. Dan komen de vragen want welke lichtbron kan je nou het beste gebruiken? Een gloeilamp voor een fijne sfeer, maar is niet zo duurzaam en vreet aardig wat energie in vergelijking met een spaarlamp. Welke lichtbronnen zijn er eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Al je vragen worden in dit artikel beantwoord. Lees hier welke soorten lichtbronnen er bestaan en welke past bij jouw lamp.
Lees ook hoe je een vakantiehuis moet inrichten.

bol alles voor je huis

Gloeilamp

Waarschijnlijk is de gloeilamp de meest bekende lamp. Helaas hebben deze lampen geen lange levensduur, vreten ze energie en zijn ze kortom niet duurzaam. Het is dan ook niet raar dat de gloeilamp steeds minder gebruikt wordt. Zeker met de trend om steeds duurzamer te gaan leven. Daarnaast zijn er veel nieuwe alternatieven op de markt verschenen en neemt de populariteit van de gloeilamp af. Daarnaast mogen deze lampen ook niet meer gebruikt worden binnen prive gebruik en zijn dan ook verboden in de EU sinds 2012. Voor de verlichting daarentegen in bijvoorbeeld je kerstboom of de koelkast is het gebruik van gloeilampen nog wel toegestaan. Over het algemeen worden gloeilampen als erg prettig ervaren. Deze lichtbron creert sfeer in de woning door de warme en prettige licht gele kleur. Daarnaast zijn deze lampen ook makkelijk te stellen met een dimmer en heeft het voor elke gelegenheid een prettige stand.

Led-lamp

De led-lamp wordt steeds populairder en is in tegenstelling tot de gloeilamp heeft de led-lamp wel een lange levensduur duur, doordat de lamp weinig warmte afgeeft. Deze lamp is in verschillende vormen te verkrijgen zoals langwerpig, ovaal of rond. De verlichting van een led-lamp is hetzelfde als bij een gloeilamp. Echter zijn niet alle led-lampen dimbaar met een dimmer.

Spaarlamp

Iedereen kent de spaarlamp wel en wordt gezien als de vervanger van de energie-vretende gloeilamp. Een spaarlamp kent vele voordelen zoals de lange branduren en milieuvriendelijkheid. Hierdoor wordt deze lamp ook wel gezien als een duurzame oplossing. Deze lichtbron brandt niet gelijk hard op het moment dat je de lamp aanzet en dit maakt de spaarlamp ook zo herkenbaar. In tegenstelling tot de led-lamp en gloeilamp zijn spaarlampen wat lichter en witter van kleur. Hoe vaker de lamp aan- en uitgeschakeld wordt, hoe korter de levensduur wordt van de lamp.

Wist jij deze informatie al over lichtbronnen en welke lichtbron heb jij thuis? Voor meer informatie over lichtbronnen en lampen kan je de website van Directlampen.nl raadplegen.

bol woonartikelen banner