Wonen in Amersfoort, iets voor jou?

Ken je Amersfoort al? Amersfoort is misschien wel de beste stad om in te wonen en in te leven. De stad heeft namelijk alles. Levendige terrasjes, een Middeleeuws stadshart, een groene omgeving, opvallende nieuwbouwwijken, een goede bereikbaarheid, een creatieve atmosfeer… Moeten we doorgaan? Misschien is Amersfoort ook wel een overweging waard voor jouw nieuwe huis!

bol alles voor je huis

Amersfoort staat bekend als een jonge stad met veel hoogopgeleide inwoners. Inwoners van Amersfoort zeggen dat ze er graag wonen. Je hoeft maar even om je heen te kijken om te zien waarom. Amersfoort is een gezellige stad met een echt oud stadshart, met prachtige pleinen en gezellige cafeetjes en eetadresjes. Maar ook met opvallende nieuwbouwwijken als Kattenbroek en Vathorst. Voor kinderen is het een veilige omgeving die voorzien is van veel goede scholen en centra voor kinderopvang.

Wonen in een bruisende stad
De geschiedenis van Amersfoort gaat lang terug. De stad heeft al meer dan 750 jaar stadsrechten. Amersfoort ligt ook gunstig in het land. Je bent met het openbaar vervoer zó in Amsterdam of in Utrecht. En ook met de auto is de stad goed bereikbaar. Er is ook veel keuze in woonruimte. Zowel in koopwoningen als in huurwoningen in Amersfoort heb je het voor het uitkiezen. Logisch dat veel stellen en jonge gezinnen hier met veel plezier wonen. De hoogopgeleide inwoners werken vooral in de dienstverlening. Hierbij zijn de creatieve beroepen goed vertegenwoordigd.

Waar wonen in Amersfoort?
Hou je van groen? Of van de stadse drukte? Wil je je eigen huis bouwen of een gezellig knus appartement in de binnenstad betrekken? In het centrum vind je natuurlijk voornamelijk de appartementen. Aan de zuidzijde van Amersfoort zijn rustige wijken met woningen uit de jaren dertig te vinden. In het noorden tref je het opvallende Kattenbroek of het ruim opgezette Vathorst aan. Waar je voorkeur voor wonen ook naar uitgaat, in Amersfoort vind je altijd iets wat bij jou en je gezinssituatie past.

bol woonartikelen banner