Zo breng je kleur in je interieur

Kleur heeft een belangrijke invloed over hoe we een ruimte aanvoelen. Donkere kleuren zorgen voor meer intimiteit terwijl lichte kleuren netter en luchtiger aanvoelen. Je interieur opfleuren met kleur kan gebeuren door al je muren in een laagje verf te stoppen maar dan kan het al snel saai en eentonig overkomen. Gelukkig bestaan er ook enkele leuke alternatieven die makkelijk toe te passen zijn in een bestaand interieur:

bol alles voor je huis

De accentwand
Ben je een fan van frisse en felle kleuren maar wil je niet dat ze je interieur gaan domineren, dan is de accentwand een prima alternatief. Door slechts één muur te schilderen ga je de aandacht trekken en kan je het dieptegevoel benadrukken of onderdrukken.

Door het plafond te schilderen kan je hoge ruimtes lager doen aanvoelen. Langwerpige ruimtes kan je dan weer korter doen lijken door de achterste wand in een fris kleurtje te stoppen. Zijdelingse wanden schilderen kan dan weer het dieptegevoel accentueren. Aangezien de oppervlakte vaak beperkt is kan je met weinig moeite de kleurentrends volgen. Zo blijft je interieur zichzelf vernieuwen en dit met een minimum aan kosten en werk.

Raambekleding en vloerkleden
Er zijn nog meer manieren om wat meer kleur aan je interieur te geven. Je kunt ook met raambekleding net dat beetje extra kleur geven aan je interieur. Kies bijvoorbeeld een paar plissegordijnen in een trendy of een mooie opvallende kleur. Daarnaast zou je deze kleur ook terug kunnen laten komen in een vloerkleed. Zo gaat de aandacht niet alleen naar de raambekleding en breng je balans in de kamer. Naast dit voorbeeld zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om met raambekleding wat meer kleur aan je interieur te geven.

Welgekozen decoratie
Wil je snel en gemakkelijk kleur aan je interieur geven, dan is decoratie de ideale method. Om heel snel kleur aan je interieur te geven, kun je ervoor kiezen om alle decoratie op elkaar af te stemmen in kleur. Kies een of twee kleuren, anders wordt het een te bont schouwspel. Heb je een kleurenpallet gekozen dat overeenstemt met jouw persoonlijke smaak en interieur dan kan het shoppen naar decoratie beginnen. Enkele voorbeelden zijn kussens, een grand foulard voor op de bank,of kaarsen voor op tafel. Daarnaast kun je ook op zoek gaan naar schilderijen of fotolijstjes.

Het leuke aan decoratie is dat je ze makkelijk kan plaatsen en vervangen. Zo kan je verschillende malen per jaar de sfeer van je interieur omgooien. Tijdens de warme zomermaanden kan je kiezen voor frisse tinten en eens de herfst in aantocht is kunnen de aardekleuren aan de beurt komen.

Bloemen en planten kunnen ook wat kleur aan je interieur geven
Ook met bloemen en planten kan je kleur in je interieur brengen. Koop een bos bloemen of een paar mooie kamerplanten.Zet deze dan weer in een mooie gekleurde vaas of bloempot die bij de rest van je interieur past.

Ben je op zoek naar meer inspiratie om je woning in te richten dan moet je zeker eens een kijkje nemen op www.interieurdesigner.be. De site staat boordevol met interieurtips en er zijn ook heel wat leuke projecten terug te vinden van moderne en landelijke inrichtingen.

bol woonartikelen banner