Het inrichten van je tuin

Uw huis is meer dan alleen de woning op zich. Nadat u de kamers naar uw eigen smaak hebt ingericht is het goed om ook eens na te denken over wat u van de tuin verwacht. De tuin is in feite het visitekaartje van uw woning (met name de voortuin) en de plek waar u kunt genieten en ontspannen (met name de achtertuin).

bol alles voor je huis

Gun uzelf die mogelijkheid en maak gebruik van de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van tuindecoratie. Hierdoor voelt u zich echt thuis in én om uw huis. In eerste instantie is het noodzakelijk om uw wensen en mogelijkheden op een rijtje te zetten. Hoe groot is uw tuin? Heb ik kinderen waar rekening mee moet worden gehouden? En misschien wel één van de belangrijkste vragen: Hoeveel tijd wil ik besteden aan het onderhoud van mijn tuin? Wanneer u een groot oppervlakte hebt om uw tuin in te richten is het een idee om een rotstuin aan te leggen, gecombineerd met een vijver en enkele watervalletjes. Dit geeft u het idee dat u er even helemaal tussenuit bent als u lekker van uw vrije tijd geniet. Wanneer u kleine kinderen hebt zult u hier uiteraard rekening mee moeten houden.

Kleine kinderen en een vijver is doorgaans een combinatie waar de meeste ouders niet echt dolenthousiast van worden, en terecht! U kunt er in dat geval voor kiezen om een gedeelte van de tuin in te richten speciaal voor uw kinderen. Een speelhuisje, schommel, glijbaan of zelfs een combinatie van deze elementen geeft uw kinderen urenlang speelplezier. Eventueel kunt u ‘gevaarlijke’ plekken in uw tuin beveiligen door afzettingen die u kunt laten begroeien met klimplanten. Dit geeft een gevoel van veiligheid terwijl het esthetisch ook nog eens zeer verantwoord is. Wanneer een arbeidsintensieve tuin zoals een rotstuin u niet aanspreekt kunt u er uiteraard ook voor kiezen om uw tuin te decoreren met verschillende soorten sierbestrating. Klassiek of modern, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos en u bent geen uren in de weer met het fatsoeneren van struiken, planten en bloembedden. De keuze is helemaal aan u, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

bol woonartikelen banner