Hoe uw woning goed te isoleren? HR++ dubbel glas of misschien toch nieuwe kozijnen?

Om de kosten van uw energierekening zo goed mogelijk te drukken is het natuurlijk belangrijk u uw woning goed isoleert! Maar hoe kunt u uw woning goed isoleren?

bol alles voor je huis

Heeft u weleens gedacht om uw enkel glas of uw standaard dubbel glas te vervangen door het goed isolerende HR++ dubbel glas. HR++ beglazing heeft namelijk als eigenschap dat deze goed isoleert en dit is dan ook een makkelijke manier om uw isolatie te optimaliseren. Mocht u namelijk van enkel glas naar HR++ dubbel glas gaan dan kunt u met een gemiddelde woning (20m2 aan glas in de buitengevel) hiermee op jaarbasis tot wel €450,- besparen.

Al is het dikkere HR++ glas niet mogelijk in uw huidige kozijnen dan is het een optie om deze te vervangen voor isolerende kunststof kozijnen. Kiest u hiervoor dan kan uw besparing op jaarbasis zelfs tot wel €515,- oplopen. Nieuwe kozijnen hebben echter wel een grotere terugverdientijd doordat de investeringskosten een stuk hoger liggen. Laat deze terugverdientijd berekenen door uw nieuwe leverancier van kunststof kozijnen. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Houten kozijnen of toch kunststof kozijnen?

Momenteel zijn de meeste woningen in Nederland nog voorzien van houten kozijnen doordat dit type jarenlang is geleverd bij nieuwbouw projecten. Echter, kunststof kozijnen worden momenteel het meest verkocht., zeker als het gaat om renovatie.  Mocht u overwegen om te kiezen voor nieuwe kozijnen is het voor u natuurlijk belangrijk om te weten welke kozijnen voor uw situatie het best zijn. Door de voordelen en nadelen van beide soorten kozijnen naast elkaar te zetten en deze te vergelijken kunt u wellicht tot een beter besluit komen.

Houten kozijnen

Houten kozijnen hebben als voordeel dat deze gemakkelijk op maat te zagen zijn en hierdoor bij schade goed te herstellen zijn. Naast deze flexibiliteit vinden veel Nederlanders houten kozijnen authentiek en vinden ze dat deze een klassieke uitstraling hebben. Hiertegenover staat dat houten kozijnen veel onderhoud nodig hebben, minimaal één keer in de 2 á 3 jaar dienen ze volledig in het verf gezet te worden om houtrot  te voorkomen.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben ten opzichte van houten kozijnen geen tot weinig onderhoud nodig, bij de productie krijgen de kozijnen namelijk de kleur naar wens mee en deze houdt het kozijn voor de gehele levensduur. Naast de mindere zorgen bespaart u hierdoor ook nog eens geld doordat u geen kosten heeft om de onderhoudsmaterialen aan te schaffen.

Isolatie van de verschillende soorten kozijnen

Toen de productie van kunststof kozijnen nog in de kinderschoenen stond, stonden deze niet goed bekend qua isolatie. Toentertijd isoleerde houten kozijnen namelijk stukken beter. Tegenwoordig is dit echter totaal veranderd, de nieuwste soorten kunststof kozijnen isoleren beter dan de authentieke houten kozijnen. Hiernaast wordt bij kunststof kozijnen vrijwel altijd het HR++ dubbel glas geleverd, waardoor de kou nog beter wordt tegengehouden.

bol woonartikelen banner